„Ilyen hamar még nem illeszkedtem be”

0

Lassan két éve, hogy a világ leggazdagabb férfi kézilabdaklubját, a francia PSG-t hátrahagyva a svájci Kadetten Schaffhausenbe igazolt Császár Gábor. A 32 éves irányító nem bánta meg a döntését, sőt!

A 36 ezer lakosú Schaffhausen Svájc északi részén, a német határ közelében található, így Császár Gábor és családja is gyakran jár át vásárolni a szomszédba. A család a várostól nem messze található kisebb településen, Beringenben lakik.

A játékos első időszakát nagyban megkönnyítette, hogy a már régóta az országban élő, korábbi kézilabdázó Vass Gábor a klub sportigazgatója.

„Ilyen hamar még nem illeszkedtem be idegen helyen, de ebben valószínűleg az is közrejátszott, hogy extra motiváció volt bennem. A világ egyik legbiztonságosabb, legerősebb szociális hátterű országában élünk. A környezet gyönyörű, de a kislányom mellett eddig nem sok időnk volt kirándulni. Ettől függetlenül szeretünk bemenni a városba, és Európa leghíresebb vízesése is itt van a közelben” – mesélte a Nemzeti Sportnak.

„Nagyon élveztem, hogy az elmúlt télen pár napot eltölthettünk Davosban, a svájci síparadicsomban. Életemben először jártam ilyen helyen, pedig imádom a havat. Zürich huszonöt percre van az otthonunktól, oda is gyakran járunk” – tette hozzá.

Svájcban egyébként a játékosok kilencven százaléka tanul vagy dolgozik a játék mellett. A Schaffhausen a 2011 szeptemberében átadott, 2400 fő befogadására alkalmas BBC-Arénában játssza a hazai mérkőzéseit.

„Veszprém után furcsa volt megszokni a távolságtartóbb, érzelemmentesebb szurkolói kultúrát. Az egyik legjobb példa erre Roger Federer, aki nyugodtan, testőrök nélkül járkálhat Zürichben. Nincs az a nagy rajongás, az emberek szeretik a kézilabdát, kijárnak a meccsekre, rendre telt ház előtt játszhatunk, de visszafogottabban biztatnak minket” – mondta Császár Gábor.

A szerződése az idény végén jár le a klubnál, ő pedig azt sem bánná, ha nem kellene ismét költözni: „Úgy érzem, hogy jó pár évig még tudom hozni a mostani szintet, lehiggadtam a játékban és az életben is. Ha úgy alakul, hogy maradunk, nem leszünk szomorúak”.

Share.

About Author

Leave A Reply