Ilyen egy szaúdi bankár otthona

0

Alighanem mindannyian úgy gondoljuk, hogy egy szaúdi bankár elképesztő fényűzésben él, lehetőleg sok tízmillió dolláros házban vagy valahol a hazájában, esetleg Los Angeles egy előkelő részén. És így is van.

A májusban elhunyt Szaleh Abdullah Kamel a milliárdosoknak azon típusához tartozott, akik nem beleszülettek a jómódba, hanem kemény munkával jutottak egészen magasra.

Az elért magasságot elég jól mutatja az a Beverly Parkban található 11 háló- és 18 fürdőszobás ház, melyet most 32,5 millió dollárért árulnak az örökösek. A közel 3 hektáros birtokon elterülő házat a hírességek egyik kedvenc építésze, Richard Landry tervezte.

A 2000-ben elkészült villa a mai napig egyike a környék egyik látványossága, már csak azért is, mert nagyjából az egyetlen kortárs lakóépület és nem hasonlít a jellemzően toszkán házakat vagy francia chateau-kat idéző házakra.

A háznak egyébként egészen sajátos története van, hiszen a ma már nem létező pornográf oldal, a Perfect 10 alapítója, Norm Zada építtette és az ezredforduló után elsősorban üzleti célokra használta (fordítjuk: egy modern kori Playboy-villát kell körülbelül elképzelni).

Aztán amikor a projekt 2010-ben beleállt a földbe, Norm Zada megpróbált megszabadulni ingatlanportfóliójától, egy időben Heidi Klum és Seal is érdeklődött iránta, ám végül 2010-ben Szaleh Abdullah Kamel vette meg 16,5 millió dollárért.

Mindenesetre a házhoz tartozó két külön parkolórészen összesen egy tucatnyi autó állhat meg. Odabent egy hatalmas hall fogadja a belépőt kristálycsillárral súlyosbítva. A ház egyik jellemzője a hatalmas ablakok, ezek kifejezetten világossá teszik a teret.

A főépület mellett van egy 600 négyzetméteres vendégház is. Összességében az egész ingatlan inkább néz ki egy ötcsillagos hotelnek, mint egy lakóháznak. Odakint teniszpálya, konyha, két medence szolgálja a pihenést.

Less be Antonio Banderashoz!

(Fotó: The Agency)

Share.

About Author

Leave A Reply