Ilyen egy milliárdos lányaként felnőni

0

Az ember azt gondolná, hogy egy milliárdos gyermekének éppen csak megszületni nehéz, és utána nyitva áll előtte szinte minden ajtó. Mint Michael Dell lányának története mutatja – ez nagyjából így is van…

Alexa Dell a számítógépes világ egyik nagy úttörőjének lányaként nevelkedve nem gondolta volna, hogy maga is az IT-technológiánál köt ki. Pedig visszatekintve már látszik, hogy ez elkerülhetetlen volt.

Azt mondogatja, úgy nőtt föl, hogy bérelt első helye volt a mesterkurzuson, hiszen az apja a 90-es évek fejlődésének egyik vezéralakja. Inspirálta apja és a többiek erőfeszítése, hogy a világot egy hálózattal összekapcsolt közösségi térré változtatták az internettel.

„Az, hogy ha a világot kisebbé változtathatjuk a technológia segítségével, azt jelenti, hogy tényleg exponenciálisan kiterjeszthetjük az innováció határait és azt, ami a világban csak lehetséges. Én pedig részese akartam lenni ennek a mozgalomnak” – mondta Alexa Dell.

Alexa 2013-ban végzett a Columbia Egyetemen és belemerült az IT-világba, hogy felépítse saját karrierjét. Üzleti tanácsadó cége van és a Bumble társkeresőnek dolgozik.

Sok minden érdekelte, a fotózás, a divat, a technológia. Michael és Susan Dell arra buzdította 4 gyermekét, hogy megtalálják, mi érdekli és mi mozgatja meg őket. Nyaranta New Yorkban divatházaknál dolgozott.

A lehetőségek persze egy dolog, de még így is a kemény munka a siker alapja. Alexa sokszor járt gyermekkorában apja cégénél, figyelte, ahogy multinacionális céget épít egy kollégiumi szobából, 1000 dolláros tőkével indult ötletből.

Alexa szerint az aktív élet a boldogság alapja. Ritkán posztol személyes képeket az Instáján, de van olyan képe, ahol a Grand Canyonban pózol a szüleivel és mindenki edzőruhába van öltözve.

Az egészséges életmóddal a munka is hatékonyabb, így Alexa a konferenciahívásokat gyakran az irodájába szerelt futópados íróasztalánál fogadja.

„Nagyon jó, mert a véred gyorsabban kering, jobban és tisztábban tudsz gondolkodni.” – mondja. „Ezt is tőlük tanultam.”

(Fotó: instagram.com/alexakdell)

Share.

About Author

Leave A Reply