Ilyen egy majdnem félmilliárd dolláros villa

0

Ingatlanrekord dőlhet meg Hongkongban: 446 millió dollárért kínálnak eladásra egy meglepően visszafogott villát.

Nemcsak Hongkong, hanem vélhetően egész Ázsia legdrágább háza lehet a 446 millió dollárért kínált ingatlan, amely az exkluzív környezetben, a Viktória-csúcs (Peak) közelében található.

Az eddigi rekordot 360 millió dollárral tartja egy ház szintén erről a területről, azt tavaly januárban vette meg az érintőképernyők gyártásából milliárdossá váló Yeung Kin Man. Idén márciusban pedig 178 millió dollárért cserélt gazdát egy villa itt.

A Peak három utcáját, a Pollock’s Path-t, a Barker Roadot és a Severn Roadot a világ legdrágább utcáinak nevezik. Bankárok, gazdag külföldiek, mágnások és hírességek is laknak itt.

Hongkongban minden más városhoz képest több szupergazdag él, és ennek is köszönhetően, az ingatlanárak, különösen a luxusházaké, az egekbe szökött. A városállamé már nyolc éve zsinórban a legkevésbé megfizethető ingatlanpiac – s emiatt, a milliárdosok villái mellett vannak, aki szűk, úgynevezett koporsóházakban kénytelenek élni havi 180 dollárért.

A 446 millióra taksált ház 1991-ben épült, és április óta kínálják eladásra. A 720 négyzetméteres, négy hálószobás otthont magas, fák veszik körül, így biztosítva nyugalmat az új tulajdonosnak. A pihenésről medence gondoskodik a kertben.

Az épületbe lépve egy tágas, világos előtérbe jutunk. A konyha minden szükséges eszközzel felszerelt, ötletesen kialakított.

A nappali és az étkező egy nagy helyiségben található. Emellett egy kisebb étkező is van a házban, ahonnan a medencére lehet látni. A luxusházban négy és fél fürdőszoba van.

Az épületből még a tengert és a Viktória-csúcsot is lehet látni.

Megvált luxuslakásától Keith Richards

(Fotó: Christie’s International Real Estate)

Share.

About Author

Leave A Reply