Ikonikus Mercedes 400 millióért

0

Egy 1957-ben gyártott Mercedes-Benz 300SL Gullwinget lehet most megvenni, igaz, aki szeretné ezt a frissen felújított gyönyörűséget, az jobb, ha felkészül rá: mélyen a pénztárcájába kell nyúlni.

Egykoron a világ leggyorsabb országúti autójának tartották a 300 SL Gullwinget, ami nem csak gyors, de gyönyörű is.

A modell legerősebb megkülönböztető jegyének számító ajtós megoldást egyébként a német gyár már a sorozatgyártás előtt három évvel alkalmazta, igaz, csak versenyautókon a súlycsökkentés érdekében.

A Nürburgringen, a Carrera Panamericanán is győztes autó a Le Mans-i versenyt is megnyerte, mielőtt 1954 és 1957 között 1400 darabot sorozatban is legyártottak volna belőle.

A most eladósorba került példány 1957-es és nemrég egy nagyon komoly, 10 hónapig tartó restauráláson esett át a dél-kaliforniai 300 SL-specialista, Jerry Hjeltness műhelyében.

„Az autót teljesen szétszedtük, minden egyes darabját felújítottuk, restauráltuk vagy kicseréltük egy új vagy jobb állapotban lévő alkatrészre” – mesélte a szakember.

A helyreállítást követően az autót a kaliforniai Le Cercle Concours shown be is mutatták a nagyközönségnek, most pedig a Geared Online árverésén akár 1,3 millió dollárt (ez nagyságrendileg 400 millió forint) is fizethetnek érte.

Retro Lamborghini 1 millió dollárért

(Fotó: Gooding & Co)

Share.

About Author

Leave A Reply