Így utazz gyerekkel külföldre

0

Kisgyerekkel hosszabb útra indulni elég macerás tud lenni, de azért nem megoldhatatlan probléma, szóval nyugodtan bele lehet vágni, persze nem árt felkészülni. Ezt tapasztalta meg a Hortobágyi Rántott Vombat blog szerzője, aki nemrégiben Portugáliát és az Azori-szigeteket is bejárta, majd összegyűjtötte azokat a legfontosabb kérdéseket, amelyek őt foglalkoztatták a babás utazás előtt, hátha másnak a segítségére lesz ezzel.

„Bátorítani is szeretnék mindenkit – nyilván gyerekfüggő a dolog -, de az apjával egybehangzó véleményünk szerint (egy ekkora) gyerekkel utazni nem egy óriási kihívás. Az írás nyilvánvalóan a nekünk bevált, vagy épp nem bevált dolgokat tartalmazza, ezért teljesen szubjektív, de igyekeztem gyakorlatias maradni.

Az utazásunk előtt Haligaliék blogján olvastam a valaha volt legtalálóbb mondatot arról, hogy mennyire más gyerekkel utazni. Szerintünk teljesen, mintha nem is ugyanazt csinálnád.

Anno nagyon jót derültem ezen, mostanra azt mondom, hogy valószínűleg pont ez a 7-8 hónapos kor lehet a vízválasztó, mert egy totyogóval, dackorszakossal utazni tényleg valami földöntúli művészet lehet. Zsigi azonban utazásunk idején még ‘csak’ kúszott-mászott. (…)

Repülővel utazva elsőként azt kellett kiderítenem, hogy az adott országban olyan táp, amit mi használunk itthon, van-e, mert nem ott akartam ezzel kísérletezni, épp elég nehézséget jelentett az én gluténmentes vegán diétám (amit nyilvánvalóan nem is tudtam kint tartani, sajnos).

Mivel alaposan körbejártam a témát és ilyen néven nem futott a tápunk, ezért biztosra mentem és megfelelő mennyiséget pakoltunk, ez nekünk két hétre 3 doboznyi adag volt.

Bébipapit pedig csak annyit vittünk, ami az utazás napjára és a következő napra elég, mondván, hogy egy nap alatt bárhol beszerzed a szükséges dolgokat. Ráadásul ez Európa, itt mindent lehet kapni, megfizethető áron.

Az más kérdés, hogy portugálul mi nem beszélünk, ők meg angolul nem, de azért a bébipapit felismerem, a világmárkák meg ott is vannak (pl. Nestlé termékek).

Biztos, ami biztos: ruhákból és pelenkákból dupla mennyiséget pakoltam, a gyógyszereket nem cizelláltam túl: fájdalomcsillapító és gyomorbajra való gyógyszer volt nálunk, illetve lázmérő.

Naptejből pedig egy kis mennyiséget nyomtam zacsiba, annak is kb. az egytizedét használtuk el. Napszemüveget és napellenzős sapkát raktam még, előbbit kb. rágcsálni használta, de az utóbbi nagyon praktikus volt.”

Ha a teljes írásra kíváncsi vagy, itt olvashatod el, a mi pedig hamarosan jövünk a második résszel.

(Fotó hortobagyirantottvombat.hu)

Share.

About Author

Leave A Reply