Így szívhatod meg a levélszavazásnál

2

Nagyságrendileg 380 ezer külföldön élő magyar jelezte, hogy levélben szavazna az áprilisi parlamenti választáson. Köztük sok olyan határátkelő, aki leadta magyarországi lakcímét (ezért voksolhat levélben). Csakhogy van egy nem is olyan kis gond.

Az öt éve Bécsben élő és dolgozó Tamás kiköltözésekor annak rendje s módja szerint leadta magyarországi lakcímét, és volt olyan rendes, hogy az okmányirodában megadta új, ausztriai adatait – amit kimondottan statisztikai célból kértek el.

Csakhogy nem sokkal később elkezdte kapni a kéretlen leveleket a magyar kormánytól, éppen ezért amikor legközelebb költözött, már nem adta meg az új címét a magyar államnak.

Külföldön keresnél munkát, de még nem találtál? Itt közel 1000 álláslehetőség vár!

Így viszont abba a helyzetbe került, hogy nem tudták neki postán elküldeni a szavazólapot, azt személyesen kell átvennie egy magyar konzulátuson. Csakhogy (és most jön a csavar) az internetes regisztrációnál kiderült, hogy erre meglehetősen korlátozottak a lehetőségek.

„Azt láttam, hogy a személyes átvételre kizárólag Szlovákia, Ukrajna, Románia, illetve Szerbia területén van lehetőség konzulátusokon. És ezért választottam Pozsonyt mert én Bécsben élek, és Bécsben lakom, és ez a nagy szerencsém, hogy ide tudtam jönni viszonylag hamar, 1 óra alatt, vonattal. Ez volt a legközelebb” – mesélte a EuroNewsnak.

A szavazólap személyes átvétele tehát úgy tűnik, csak a környező országokban élő magyar állampolgárok voksolását segíti, egy Japánban vagy Marokkóban élő magyar viszont elég nehezen élhet ezzel a lehetőséggel.

Drága Szüleim: ne várjatok haza

Share.

About Author

2 hozzászólás

  1. Hqgyjuk mar ezt a hisztit. A valasztasi nevjegyzekbe torteni regisztracional meg kell adni a cimet es elluldtek Becsbe.
    Ami neccesebb , hogy aprilis 7ig be kell erkeznie. Mostanaban nekem Becsbol minden 5 nap alatt ert célba postan..Az expressz dolgok is.

    • Szerintem nem olvastad el rendesen a posztot. Mivel a főszereplő nem akart kéretlen kormányzati propagandaanyagokat kapni, ezért nem adta meg a bécsi címét. Így viszont Bécsben nem veheti át a szavazólapot, csak Pozsonyban.

Leave A Reply