Így rettentenék el a németek a bevándorlókat

0

Egyre több menekült érkezik Németországba Koszovóból, idén már eléri a 10 ezret a számuk, minden harmadik menedékjogért folyamodott. A berlini kormány azonban úgy-nevezett biztonságos országnak tekinti Koszovót és ezért nem tartja indokoltnak a menedékjog megadását.

A német migrációs és menekülthivatal elnöke bejelentette, hogy a koszovóiak ügyét gyors eljárással fogják intézni. Manfred Schmidt nyilatkozatában elismerte, hogy Koszovóban rendkivül rossz a gazdasági helyzet, de leszögezte, hogy a menedékjog megadását szabályozó genfi konvenció nem terjed ki a nyomorban élőkre.

A berlini migrációs és menekülthivatal elnöke a Deutsche Wellének adott interjúban kijelentette, hogy a német hatóságok is tartják magukat a genfi konvenció elöírásaihoz és ezért nem adnak tartózkodási engedélyt a Koszovóból érkezőknek – tájékoztatott az InfoRádió.

Manfred Schmidt utalt arra is, hogy ezen túl ügyüket gyorsított eljárásban intézik és a döntést követö napokban repülögépen, vagy autóbuszokon hazatoloncolják az érintett személyeket. Nem titkolta azt sem, hogy ezzel kívánják elrettenteni a leendő koszovói bevándorlókat.

Münchenben a menekült tanács ugyanakkor rámutatott arra, hogy Németországban nagy a szakember hiány és a koszovóiak egy része már korábban élt német földön, tehát beszéli a nyelvet is, következésképpen lehetöséget kellene nyujtani nekik a beilleszkedésre.

Share.

About Author

Leave A Reply