Így ragadtunk kint Új-Zélandon

0

Sokan vannak úgy a határátkeléssel, hogy alapvetően csak pár évre tervezik („addig, amíg összegyűjtünk annyi pénzt, amiből otthon új életet kezdhetünk” – ismerős, nem?), aztán mire kettőt pislognak, már el is telt akár a tervezett időszak duplája. Így járt Az új álom blog szerzője és párja is Új-Zélandon.

„Az eredeti terv öt év volt, és azt gondoltuk, utána mi hazamegyünk. Ehhez képest még mindig itt vagyunk és arra jutottunk, hogy három évet várunk még, és utána beadjuk a papírjainkat, hogy megkérjük az állampolgárságit.

Pár hónapja szerencsésen meghosszabbítottuk a residencynket, így most már a státuszunk határozatlan idejű letelepedési vízum. 🙂 Szépen nyugodtan megjártuk az ide vezető utat, kivártuk a 2 év work visát, majd jelentkeztünk residencyre, ahol is 2 évre megkaptuk, majd most meghosszabbítottuk, így már határozatlan időre kaptuk meg. A következő állomás az állampolgársági.

Azért is döntöttünk így, mert Lili kiwi lányként született itt, és gondoltuk, még ha haza is megyünk, akkor is lehessen lehetőségünk arra, hogy visszajöjjünk, ha például Lili szeretne majd itt tanulni valamit.

És most mik a tervek? A terv hogy igazán nincs terv. Úgy néz ki, hogy most a közeljövőben nem megyünk haza, gyűjtögettünk, osztunk-szorzunk, hogy majd jó legyen.”

A teljes posztot itt olvashatjátok el.

Share.

About Author

Leave A Reply