Így nézhet ki az ember 2100-ban

0

A technológia óriási hatással van az életünkre és a testünkre is – ezt bizonyítja egy sokkoló kép. A modern technológia emberi testre gyakorolt hatását sok tudós vizsgálja. A carpalis alagút szindrómától az SMS-nyakig számos negatív következményt mutattak már ki az orvosok. Most egy cég 3D-s modellképet készített a jövőbeni emberről, a tudományos előrejelzéseket alapul véve.

A Mindynek nevezte modellnek a háta már görnyedt, hiszen az ember órákat tölt a számítógép előtt ülve, és a nyaka pedig előre van hajolva az okostelefon nyomkodásától és bámulásától.

A nyakizmok megnyúltak, megerősödtek, annak érdekében, hogy korlátozzák a rossz tartásból eredő károkat, csökkentsék a fájdalmat.

„Azzal, hogy órákig nézünk lefelé a telefonunkra, a nyak megfeszül és a gerincoszlop egyensúlya elvész. Így a nyaki izmoknak plusz erőre van szükségük ahhoz, hogy megtartsák a fejet” – mondta Caleb Backe, a Maple Holistics szakértője.

A számítógép előtt ülve töltött órák másik következménye, hogy a törzs a csípőnél előrébb kerül, nem pedig egyenes helyzetben lesz. A koponya megvastagszik, hogy megvédje az agyat az okostelefonok rádiófrekvenciás sugárzásától.

Az agy mérete csökkenhet, ugyanis közelmúltbeli kutatások azt állapították meg, hogy az ülő életmód csökkenti az agyi kapacitást. A könyök 90 fokban kifordul a kütyük állandó fogásától és a kézfej is alkalmazkodik a fogáshoz.

„A könyök elfordulásától cubitalis alagút szindróma alakulhat ki. Ezt az okozza, hogy az idegek nyomás alá kerülnek vagy megnyúlnak. Ez zsibbadást vagy bizsergő érzést idézet elő a gyűrűs és a kisujjban, fájhat az alkar, gyengülhet a kar” – vázolta Nikola Djordjevic a Med Alert Helptől.

Arra is figyelmeztetnek, hogy megvastagodhat a szemhéj vagy úgy alakulhat át a szemlencse, hogy óvja a szemet az okoseszközökből érkező káros fényektől.

„A technológia kényelmet, összekapcsolódást, szórakozást és sok mást kínál, de van egy kompromisszum. A technológia túlzott használata néha károsíthatja az egészégünket. Míg az előnyök túl nagyok ahhoz, hogy figyelmen kívül hagyjuk őket, érdemes a használatot az egészségünkre gyakorolt hosszú távú hatás alapján megítélni” – mondta Jason O’Brien, a Mindy nevű modellt elkészítő TollFreeForwarding.com nevű cég operatív vezetője.

Egyre reményvesztettebb az Y generáció

Share.

About Author

Leave A Reply