Így nézhet ki az első repülő quad

0

Nemrég jelentették be Párizsban a Neva AirQuadOne nevű elképzelését, ami ha megvalósul, a világ első repülő quadja lesz. A meglehetősen futurisztikus külsejű járművet azért egyelőre elég nehéz elképzelni menet közben.

Az AirQuadOne teljesen elektromos meghajtású jármű lesz (ha lesz), és elvileg az összes olyan töltőt képes lesz használni, mellyel jelenleg az elektromos autókat töltik.

Az 500 kilós járgány maximum 100 kiló súlyt képes majd vinni (azaz érdemes lesz fogyókúrázni kicsit használat előtt), és a gyártó tervei szerint az Egyesült Államokban és Európában kérnek majd rá repülési engedélyt.

A 100 kilós akkumulátor 20-30 perces repülési időt tesz majd lehetővé, a végsebessége pedig 80 km / óra körül alakulhat. A fel- és leszállást, és magát a repülést a Neva speciálisan erre a célra kifejlesztett elektromos propellerjei teszik lehetővé.

Az AirQuadOne-nak lesz egy vezető nélküli változata, amivel a már említett 100 kilós súlyt teljes egészében teherszállításra lehet használni.

Érdekesség, hogy a fejlesztés nem áll Németországban, ahol egy hibrid változaton is dolgoznak, amivel a repülési időt akár 60 percre is emelhetik.

(Fotó: neva-aero.com)

Share.

About Author

Leave A Reply