Így nem mennek majd el az orvosok

0

Az orvosok elvándorlását legegyszerűbben nyilván több pénzzel lehet(ne) megakadályozni, ám a helyzet azért nem ennyire egyszerű. Az sem mindegy ugyanis, milyen körülmények között dolgozik.

Egy orvosnak kiszámíthatóság, szakmai fejlődés, jó munkakörülmények, emberi és anyagi megbecsülés kell – mondta a Portfoliónak adott interjúban az Advance Medical ügyvezetője.

„Jelen pillanatban ezek közül a magánegészségügyben a szakmai előmenetel az, ami leginkább korlátos. Nyilván a munkabér magasabb, és mostanra már a kiszámíthatóság szempontja is teljesül, hiszen a növekvő keresletnek köszönhetően legtöbbször van elegendő beteg a magánrendeléseken is” – tette hozzá dr. Karai Gábor.

KÜLFÖLDI MUNKÁK A HATÁRÁTKELŐN

Az viszont a közintézmények mellett szól, hogy a kórházakban azért szakmailag nagyobb kihívást jelentő, nagyobb presztízsű munkát végezhetnek. Ezzel szemben a magánegészségügy nem túl nagy bonyolult, gyakran nem túl nagy eszközigényű, kisebb kockázattal járó műtétet, kezelést, vizsgálatot nyújt.

Közben persze azért fejlődik a magánegészségügy is, egyre nagyobbak a beruházások, jobbak az eszközök.

„Az elvándorlás megakadályozásának leghatékonyabb eszköze, ha hagyjuk az orvosokat magánrendelni és tisztességesen pénzt keresni. Amíg egy orvos egy magánintézményben másodállásban rendelve teljesen legálisan pénzt kereshet, addig itt marad Magyarországon” – vélekedett a szakember.

A teljes beszélgetést itt olvashatjátok el.

Hova tűnt a magyar orvosok fele?

(Fotó: pixabay.com/Unsplash)

Share.

About Author

Leave A Reply