Így lett Melania Trump milliomos

0

Persze a hírnevének nem árt, hogy az Egyesült Államok elnökének felesége. De 50 millió dolláros vagyonát, amivel az egyik leggazdagabb az elnökfeleségek között, már az előtt összeszedte, mielőtt Donald Trump a Fehér Házba került.

Melania Trump „Flotusként”, vagyis az elnök feleségeként nem kap fizetést. Vagyonát modellkedésből, saját ékszerkollekcióból és kozmetikumokból, valamint a róla készült fotók jogdíjaiból szedte össze.

Modellkarrierjét már 18 évesen elindította, olyan magazinok címlapján szerepelt, mint a Vanity Fair, az Allure és a Harper’s Bazaar. Sőt 2005-ben a Vogue címlapjára is felkerült, ráadásul az esküvői ruhájában. Ezt egy újabb címlap követte arany bikiniben, 7 hónapos terhesen.

A nevével fémjelzett ékszereket a párizsi, New York-i és Palm Beach-i életérzés ihlette. Ráadásul az ékszerek elérhető áron, 200 dollár vagyis 60 ezer forint körüli összegért voltak kaphatók.

A kollekciót épp azelőtt indították útjára, hogy Donald Trump bejelentette, hogy elindul az elnöki posztért folyó küzdelemben.

Majd egy kaviáros bőrápoló család is Melania brandjét erősítette volna, amely azonban végül nem került kereskedelmi forgalomba jogi csatározások következtében.

Azért az előzetes szerződésen így is keresett 250 ezer dollárt, majd pedig némi fájdalomdíjban is megállapodtak peren kívül a céggel, a márkáját ért kár miatt.

A róla készült fotók jogdíjai is szépen hoztak a konyhára, 2015-ben csak a Gettytől 100 ezer és 1 millió dollár közötti összeghez jutott. Mondjuk ezek azért tág határok, de valószínűleg egyéb években is voltak hasonló léptékű bevételei.

Ráadásul a First Lady rágalmazási pert is nyert a Daily Mail ellen, az Egyesült Királyságban és az USA-ban egyaránt, ami komoly összeget, mintegy 2.9 millió dollárt jelentett.

Melania Trump váratlan átváltozása

(Fotó: instagram.com/flotus)

Share.

About Author

Leave A Reply