Így élne túl a legendás londoni bár

0

A londoni Soho éttermei és bárjai igencsak megszenvedték a járvány miatti lezárásokat (na nem mintha egyedül lennének vele). A máskor zsúfolt utcák márciusban hirtelen kihaltak, sok vendéglátóipari hely jövője került veszélybe.

A The Crobar is ezek között van, ám a rockbár tulajdonosai nem adták fel, közösségi gyűjtésbe kezdtek a túlélés érdekében. Az elsősorban metálzenéjéről híres hely júniusig húzta, utána kénytelen volt bejelenteni, nincs tovább – legalábbis abban a formában és azon a helyen.

A hely tulajdonosai októberben döntöttek úgy, a közönségre hagyatkozva közösségi finanszírozással próbálnak meg túlélni. Eddig 95 ezer fontot (39 millió forintot) gyűjtöttek össze, a cél az, hogy az eddiginél nagyobb helyen nyithassanak újra.

Ezen a helyen külön lenne egy koncerthelyszín, egy jobb kialakítású bár és „háromnál több WC” – mindez még mindig a Sohóban. A cél a tulajdonos Richard szerint az, hogy a rendszeres látogatók „visszakapják irodájukat, klubjukat, találkahelyüket és ahol együtt lóghatnak a rock’n’rollra”.

Nem csak a rajongók gyűjtenek, beszáll pár nagy név is. Talán a legismertebb közülük Dave Grohl, aki a cintányérját ajándékozta a helynek, amiből aztán 20 ezer font jött össze.

Az adakozók feliratos pólót, öngyújtót kapnak és mindenkinek a nevét feltüntetik majd az új hely falán.

Ha minden jól megy, az új The Crobar még idén megnyithat, persze addig is gyűjtik az adományokat.

London felülnézetből

Share.

About Author

Leave A Reply