Így él egy magyar milliárdos Beverly Hills-ben

0

Soha annyi pénzért nem árvereztek még el ingatlant az Egyesült Államokban, mint most Steven Udvar-Hazy (azaz Udvarházy Ferenc István) Beverly Hills-i házát, amiért 160 millió dollárt kérnek.

A 3,5 hektáros birtokon fekvő Villa Firenzét január végén árverezi el a Concierge Auctions. Az ingatlan értékéről csak annyit, hogy tulajdonosa, Steven Udvar-Hazy 2018-ban 165 millió dollárért dobta piacra.

„Olyan egyedi tulajdonost szeretnénk találni, amilyen maga az ingatlan” – közölte a Magyarországon született milliárdos.

A North Beverly Parkban fekvő ingatlan a legnagyobb a környéken, ahol már önmagában egy ekkora telek őrületes összeget ér. Nem csoda, olyanok laknak (vagy laktak) arrafelé, mint Denzel Washington, Eddie Murphy, Sylvester Stallone, vagy Rod Stewart.

A 13 háló- és 17 fürdőszobás ház lakrésze 2000 négyzetméter, van három vendégépület is. Az épületet öt évig építették William Hablinski tervei alapján és tele van márvánnyal, kandallókkal és mindenféle elegáns kiegészítőkkel.

Odakint medence, úszóház, teniszpálya és sétaösvények kínálnak aktív kikapcsolódást.

Steven Udvar-Hazy Udvarházy Ferenc István néven született 1946-ban Magyarországon, családjával az 1956-os forradalom után menekültek külföldre, először Svédországba, majd 1958-ban az Egyesült Államokba.

Már a 60-as évek közepén rájött, hogy a repülőgépek annyira megdrágultak a sugárhajtás miatt, hogy a legtöbb társaság inkább lízingeli majd azokat, mintsem megvenné.

Szintén magyar kollégiumi szobatársával, Gonda Lajossal, és annak édesapjával 1973-ban megalapították az International Lease Finance Corporationt (ILFC), aminek flottája a csúcsidőszakban 52 milliárd dollárt ért.

Steven Udvar-Hazy 1990-ben 1,3 milliárd dollárért eladta a vállalatot az American International Groupnak (AIG), de maradt vezérigazgató, hogy aztán 2010-ben távozzon a cégtől.

Szinte rögtön megalapította az Air Lease Corporationt (ALC), ami a mai napig jelentős szereplő a világ repülőgéplízing piacán. A Forbes becslése szerint vagyona 4 milliárd dollárra tehető.

Aranyozott magángépbe száll át Trump

(Fotó: conciergeauctions.com)

Share.

About Author

Leave A Reply