Így él egy kilencszeres Grammy-díjas szupersztár

0

Úgy döntött, eladja brooklyni otthonát Norah Jones. A 9 alkalommal Grammy-díjjal kitüntetett énekesnő 8 millió dollárt kér hozzá és zenéjéhez méltón elegáns és kellemes otthonáért.

A New York Brooklyn várorészében (ha ez mond valakinek valamit, akkor a Cobble Hillen) található 450 négyzetméteres ház semmilyen mércével nem mondható kicsinek, New Yorkban meg pláne nem, szóval már a mérete alapján indokolt lenne az ár.

A ház azonban ennél sokkal szebb és kellemesebb. A 3-5 háló és két fürdőszobás ingatlant 2009-ben vette meg 4,9 millió dollárért a 2002-es bemutatkozó lemezéből (Come Away With me) 10 milliót eladó és érte 5 Grammyt besöprő énekesnő.

A négyszintes épület klasszikus New York-i városi ház az 1800-as évek végéről. A leendő tulajdonos eldöntheti, hogy három vagy öt hálószobát szeretne kialakítani, mindkettőre van lehetőség.

Nekünk a képek alapján nagyon bejön az a gondosság, amivel a klasszikus építészeti megoldásokat megőrizték, ugyanakkor nyilván a ma elvárható komfort sem hiányzik a házból, mint a padlófűtés, a központi légkondicionálás, a napelemek a tetőn, ráadásul az egész épület automatizálva van.

A nappali-étkezőben működő, fekete márvány kandallók teremtenek otthonos hangulatot, amit egyébként a hatalmas, kevés híján a padlótól a plafonig érő, ezért rengeteg fényt beengedő ablakok csak fokoznak.

A központi hálóhoz tartozik egy kis dolgozó/könyvtárszoba és innen sem hiányozhat a fekete márvány kandalló. A nagyobbik fürdőszoba alighanem a méretével kápráztat el leginkább, meg azzal, hogy a gőzzuhany mellett itt is van egy kandalló.

Ezen a szinten van egy meglehetősen nagy, közel 30 négyzetméteres, a hátsó kertre és a szomszédos házakra néző terasz is.

A legfelső szinten két vendégszoba és egy családi háló található még egy fürdőszoba társaságában.

A ház külön értéke (New Yorkban vagyunk…) a meglehetősen méretes, közel 150 négyzetméteres, teljesen körbekerített kert.

Less be egy techguru házába!

(Fotó: nestseekers.com)

Share.

About Author

Leave A Reply