Így csábítanak ők

0

A britek kilépése az Európai Unióból nem csak fájdalmas (nekik is…), egyúttal lehetőséget is jelent sok európai országnak. Nem csoda, hogy alaposan beindult a harc a jelenleg még a szigetországban található uniós intézmények mellett a londoni pénzintézetekért is.

Mindezt talán Frankfurt és Dublin fejlesztette leginkább mesterfokra az elmúlt egy évben. A szigetország bankjai összesen 14 ezer munkahelyet vinnének át az EU-ba a kiválás miatt. Frankfurt a legnépszerűbb célpont, már több ezer állást telepítettek át.

„Szeretjük a versenyhelyzeteket. Például itt Frankfurtban az történt, hogy a város erősségeit sikerült reflektorfénybe helyeznünk. Őszintén szólva, a legelején kemény hegymenetnek tűnt a küzdelem, hiszen Frankfurt sokak szemében egy alvó város, egy kulturális holtág” – mondta a EuroNewsnak a Frankfurt Main Finance lobbycsoport vezérigazgatója.

Külföldi munkát keresel? Keresd a Határátkelőn, több száz ajánlat vár!

„Na, erre kellett rácáfolnunk, előtérbe helyeznünk az elmúlt 20 évben végbement fejlesztéseket, és lőn. Aki idejött, mind eltátotta a száját a csodálkozástól” – tette hozzá Hubertus Väth.

A Dublinért kampányolók pedig értelemszerűen a két nép közötti történelmi szálakra és a kulturális, nyelvi előnyökre hivatkoznak. A tét nem kicsi, mintegy 9000, jelenleg még Londonban élő és dolgozó bankár (és a velük mozduló tőke) jövőbeni helye.

(Fotó: pixabay.com/PublicDomainPictures)

Share.

About Author

Leave A Reply