Idézőjelbe tették Serena Williams nőiességét

0

Áll a bál a GQ magazin legutóbbi címlapja miatt, amelyen az amerikai teniszcsillag szerepel. A kérdés csak az, védjegyről van szó vagy inkább provokációról (vagy csak el kell adni a lapot valamivel).

A GQ magazin bejelentette, hogy Michael B. Jordant, Henry Goldingot és Jonah Hillt választotta az év férfijának, az év nője pedig Serena Williams lett. Ahogy ilyenkor lenni szokott, valamennyien külön címlapot kaptak, ám amelyiken a teniszező látható, a férfi szó áthúzva, a nő pedig idézőjelbe téve szerepel.

A közösségi médiában rengetegen bírálták a GQ-t, hogy ezzel a 23-szoros Grand Slam-győztes sztár nőiségét vonja kétségbe. Volt, aki a nőgyűlölettel vádolta a lapot, más egyszerűen visszataszítónak nevezte a lépést.

A képet talán árnyalhatja, hogy a „Woman” feliratot a divattervező Virgil Abloh kézírása alapján jelenítették meg a címlapon – ő volt az, aki a Nike-val közösen elkészítette a teniszező emlékezetes fekete tüllszoknyáját a US Openre. Az idézőjel pedig Abloh védjegye, valamennyi munkáján megjelenik.

Ezek alapján többen arra hívták fel a figyelmet, hogy a dizájner lehetett volna visszafogottabb, tudva, hogy mennyi támadás érte Serena Williamset a korábbi években. Volt, aki azt írta Twitteren, hogy akkor a férfi szót miért nem tették szintén idézőjelbe a többi címlapon.

A teniszcsillag tavaly az édesanyjának címzett nyílt levélben fedte fel, hogy mennyi támadás érte testalkata miatt, férfinak hívták, csak mert erős, voltak olyan vélemények is, hogy nincs helye a nők sportjában. „Pedig csak keményen dolgoztam, ezzel a menő testtel születtem és büszke vagyok rá” – írta akkor.

Less be Serena Williams meseszép otthonába!

Share.

About Author

Leave A Reply