Ideje, hogy beismerjék: a Brexit katasztrófa

0

Nem akárki szállt síkra az Egyesült Királyság Európai Unióból való kilépése ellen, hanem a Brexit-tárgyalásokért felelős brit miniszter volt kabinetfőnöke. James Chapman ugyanis úgy látja, a kiválás lenne a legnagyobb csapás a szigetország történetében a második világháború óta.

A kabinetfőnök idén májusig vezette David Davis stábját, most viszont már új politikai mozgalom létrehozására szólított fel a kilépés meggátolására – idézte a brit sajtó a Twitter közösségi portálra írt bejegyzését.

A bírálat ezúttal egy olyan embertől érkezett, aki nemrég még tűzközelben volt a Brexit-tárgyalásokon, és olyan időszakban, amikor a kormányfő kilépési stratégiája szinte nyílt politikai vita tárgya a júniusi előrehozott választásokon meggyengült pozíciója miatt.

Kipróbálnád még a Brexit előtt Angliát? Keress állást a Határátkelőn!

„Ideje, hogy a józan képviselők – minden pártban – beismerjék, a Brexit katasztrófa. Ha kell, alapítsanak új pártot, és csinálják vissza!” – szólított fel a volt kabinetfőnök.

James Chapman a brit európai uniós tagságról szóló 2016-os népszavazás után került David Davis kabinetjének élére. Előtte George Osborne akkori pénzügyminiszter stábjában dolgozott, részt vett a politikus kampányában a tagság fenntartása mellett.

Régebben a Daily Mail című – erősen EU-ellenes – tömeglap politikai szerkesztője volt. Jelenleg egy PR-cég munkatársa.

Ja, és egy elvhű reneszánsz ember…

(Fotó: twitter.com/jameschappers)

Share.

About Author

Leave A Reply