Horrorkövetkezményektől rettegnek a németek

0

A brit vállalatok után most már a németek is verik a tamtamot, ami nem csoda, hiszen nem a saját zsebük ellenségei, márpedig egyre jobban látszik, hogy a brit kilépés igencsak fájni fog nekik is. Most segélykiáltást hallattak.

Most két német ipari szövetség várja azt a politikai döntéshozóktól, hogy tartsák bent az Egyesült Királyságot az EU vámuniójában. Az indok? Ezzel lehetne enyhíteni azt a „horrort”, amit Nagy-Britannia uniós kilépése okoz a két ország gazdaságának.

A BDI és a VDMA iparági szövetségek közleménye szerint ugyanis borítékolható, hogy csökkenni fog a kontinens és Nagy-Britannia közötti kereskedelem és ha nem a lehető legkevésbé rossz válási megállapodást kötik a felek, akkor az életbe lépő önálló brit kereskedelmi szabályozás károsítani fogja a német exportot.

Közel 1000 külföldi állásajánlat vár a Határátkelőn egyetlen kattintásra

Mindenképpen el kell kerülni, hogy végül megállapodás nélkül záruljon a felek tárgyalása a kilépés feltételeiről (kemény brexit) – idézte a Bloomberg nyomán a napi.hu a közleményt.

Arra is felhívták a figyelmet, hogy bár Nagy-Britannia még ki sem lépett az Európai Unióból, a harmadik helyről már így is az ötödikre csúszott vissza 2016-ban Németország legjelentősebb külkereskedelmi partnereinek sorrendjében.

A 6400 gépipari vállalatot képviselő VDMA szerint a brexit azzal a veszéllyel fenyeget, hogy megdrágul a szigetországba irányuló német export, mert a brit jogi és technikai elvárások eltérőek lesznek az EU hasonló szabályaitól.

Már nem lesz érdemes külföldön dolgozni?

Share.

About Author

Leave A Reply