Horrorisztikus svájci lakásárak

0

Nyilván mindenki szeretne (na jó, a legtöbben) saját otthonban élni, ám ez lassan egyetlen országban sem egyszerű dolog. Nem kivétel ez alól Svájc sem, sőt, mint a SvájciS(CH)apka blogból kiderül, a helyzet egyre romlik.

„A legutóbbi felmérések szerint az árak meredeken emelkedtek az elmúlt tíz évben. Nem ritka, hogy az emelkedés 50 %, vagy több.

2007 és 2017 között Luzernben nőttek legjelentősebben az árak. A tanulmány szerint 82 %-os az emelkedés (nem írtam el).

A következő kedvelt terület Zürich kanton, ezen belül Horgen és környéke. Itt „csak” 80 % az emelkedés. Ezt követi a listán Sursee és Uster. Ezeken a településeken 69 %-os emelkedést tapasztaltak.

Szívesen dolgoznál Svájcban? Egy kattintás az egész!

A szakértő szerint a drasztikus növekedés a földterület hiányával és a bevándorlás emelkedésével magyarázható. Szerinte amíg ez a folyamat nem áll meg, addig még ennél magasabb árak is lehetnek.

Zürichben az átlagos négyzetméterár 12’250.- frank. Ez 750.- frankos emelkedést mutat az előző évhez képest. A képzeletbeli második helyet Graubünden kanton nyerte. Ezen belül St. Moritz, Pontresina és Silvaplana viszi a pálmát, a 11’500.- frankos négyzetméterárral.

A legdrágább ingatlanok Schwyz kantonban találhatók. Itt egy átlagos méretű 5-6,5 szobás ház mintegy 2,5 millió frankba kerül. A zürichi Aranyparton egy ingatlan 2,3 millió, Zug kantonban egy hasonló 2 millió frankot kóstál.”

A teljes posztot itt találjátok, érdemes szemezgetni.

Közel 1000 külföldi állásajánlat vár a Határátkelőn

(Fotó: pixabay.com/elias_noessing)

Share.

About Author

Leave A Reply