„Hónapokon keresztül szenvedtem”

0

Miért vagyok éppen itt? A kérdést szerintem rengetegen felteszik, feltesszük életünk egy-egy adott pillanatában. Nincs ezzel másként Balázs, a Balázs in the World blog szerzője sem. Lássuk, milyen választ talált rá!

„Azért, mert egyetem végén volt barátnőm, együtt laktunk, kaptam állást, ez tűnt logikusnak és miután szakitottunk, ebbe ragadtam – és itt ugrik a majomba a szalmakazalba.

Hónapokon keresztül szenvedtem, mert azt hittem, hogy egy olyan szituációban vagyok, amit nem én választottam, hanem a sors így formálta. Bullshit. Ehhez kellett az előző cikk és drága édesanyukám biztatása, hogy belássam, hogy az élet kormánya bizony az én kezemben van.

Ha úgy döntök, holnap felmondok és hazaköltözök Magyarországra. Ha akarok, elindulok bejárni a világot. Bármit választok, az az én döntésem, s hova tovább, bizony bármit választhatok. Ezért kellett az előző cikk.

Szívesen élnél külföldön, de nem találtál még munkát? Keress a Határátkelőn!

Azóta annyira élvezem a munkám, mint talán még soha és a teljesítményem alapján pedig konkrétan soha nem is ment ilyen jól. Rájöttem, hogy ez az én döntésem, hogy most épp itt vagyok és ez így helyén is van, úgyhogy nincs okom arra, hogy stresszeljek rajta.

Alapvetően meg vagyok elégedve azzal, ahol épp vagyok és nem veszi el az élettől a fókuszomat a nap túlnyomó többségében a gondolat, hogy „úristen, miért nem vagyok még előrébb az életben?”. Egyszerűen boldogan, normálisan élem a hétköznapjaimat és ez a gondolkodás kihat rengeteg mindenre.

Az elmúlt hetekben megismertem egy magyar srácot, aki egy remek ember (remek névvel hiszen ő is Balázs) aki az edzőtársam és barátom is lett, elindult a konzultáció is pár magyar diákkal, ami úgyszintén remek és egyszerűen a meglévő barátaimmal is jobban megtalálom a hangot.

Úgyhogy, jelenleg a helyzet az, hogy nem hajítok el mindent és indulok világgá, hanem törekszem arra, hogy boldogan éljem a hétköznapjaimat, jól teljesítsek a munkahelyemen és a jó kapcsolatot ápoljak a környezetemmel. Úgyhogy peace out y’all és lesznek itt még fejezetek 2018-ban, ez még csak a kezdet.”

A teljes posztot itt találjátok és hajrá!

Majdnem tönkretettük az életünk

(Fotó pixabay.com JensPeter)

Share.

About Author

Leave A Reply