Két esetben érdemes nekivágni Hollandiának

0

Persze nem csak Hollandiára igazak az alábbiak, hanem a legtöbb országra, ahová határátkelőként elmennénk, és nem beszéljük a helyi nyelvet.

Anna az egyetem után döntött úgy, hogy Hollandiába költözik, és első körben nem volt számára kiemelten fontos szempont, hogy a szakmájában helyezkedjen el. Lássuk, mit mesélt a Díványnak, hogyan érdemes nekiindulni!

„Két esetben érdemes nekivágni: ha valaki mindenre elszánt és az elején bármilyen melót elvállal, de közben megtanul hollandul, vagy ha van olyan szakmája, amire van kereslet” – mesélte.

Hollandiai álláslehetőségek egyetlen kattintásra a Határátkelőn!

„Amszterdamban és nagyobb városokban vendéglátós, illetve szakács tapasztalattal is könnyű munkát találni, mert sok a turista és sokszor az angol is elég. De a slágerszakma itt is a programozó és a pénzügyes, ezekhez tuti elég az angol és jó a fizetés is” – tette hozzá Anna.

Szerinte a német nyelvtudás is előnyt jelent, pláne, ha valaki hajlandó ügyfélszolgálaton dolgozni vagy adminisztratív munkát végezni.

Ami a lakhatást illeti, ott azért egy fokkal rosszabb a helyzet, mint a munka terén.

„Amszterdam környékén lakóhelyet találni sokkal nehezebb, mint munkát, ráadásul drága is. Szóval nem árt valami tervvel rendelkezni, hogy hol fog valaki lakni az első pár hónapban, mert a keresgélés bizony tovább tart, mint gondolnád” – hívta fel a figyelmet Anna.

Tíz dolog, amiért jó Hollandiában élni

(Fotó: pixabay.com/neshom)

Share.

About Author

Leave A Reply