Mit keres egy magyar bajusz Hollandiában?

0

Miközben a magyar labdarúgást (még) szeretők azon izgulnak, 1986 után sikerül-e ismét kijutni egy világeseményre, annak a 30 évvel ezelőtti csapatnak egyik kulcsjátékosáról ismét kiderült, mekkora sztár is volt valójában.

Ember nem volt 1986-ban, aki elhitte volna, hogy a magyar labdarúgó-válogatott belátható időn belül nem jut ki egyetlen világeseményre sem. Pedig az a helyzet, hogy azóta nem sikerült (kontinensbajnokságon egyenesen 1972 óta nem voltunk ott), így aztán folyamatosan felértékelődik a Mezey György vezette csapat teljesítménye is.

Ennek a csapatnak volt egyik fiatal, de fontos tagja Kiprich József, aki a csúnya leégést (ki tudná elfelejteni a szovjetek elleni 0-6-ot a mexikói vb-n?) követően is tudott bizonyítani, nem is akárhogy.

A holland Feyenoord csatáraként ugyanis hatalmas sztár lett Hollandiában, olyannyira, hogy a mai napig is emlékeznek rá, sőt, nem csak emlékeznek, de a nevével könyvet is lehet reklámozni.

Az Index olvasója lőtte azt a fotót, melyen egy olyan könyvet hirdetnek, amiben a legjobb Feyenoordhoz kapcsolható sztorikat gyűjtötték össze. A címe? Kiprich József bajsza.

Nem véletlenül, hiszen Kiprich nyert bajnokságot is a rotterdamiakkal, az 1992/93-as idényben nem kevesebb mint 18 gólt lőtt. Összesen hat évet játszott a klubban, az Index szerint a mai napig hívják utánpótlásedzőnek, de ő 52 évesen már nem akar kiköltözni.

Share.

About Author

Leave A Reply