Hol vannak a legjobb munkahelyek?

0

Ismét megjelent a világ munkavállalóinak boldogság-indexe, amin azért idén is akad pár meglepetés. Például az még mindig egyértelmű, hogy Európában a leginkább boldogak a dolgozók, hiszen a TOP10-be csak két olyan ország fért be, amely nem a mi kontinensünkön található. Mondjuk ez a két ország komoly meglepetést jelent.

Az oly sok magyar által célországnak tekintett Egyesült Királyság sem, és Németország sem fért be az első tízbe, ami akár meglepetés is lehetne, különösen, ha megnézzük, mely országok jutottak fel.

A britek például csak a 30. helyen végeztek a munkahelyi boldogságot és a munkavállalói lojalitást feltérképező felmérésben, melyet egyébként a svéd Universum szervezett és melynek keretében nem kevesebb, mint 250 ezer embert kérdeztek meg 55 országban.

A végső sorrend olyan tényezők alapján állt össze, mint hogy az adott munkavállaló mennyire elégedett a jelenlegi munkájával, mennyire szívesen ajánlaná munkahelyét ismerősének, és mennyire lojális hozzá.

A lista első tíz helyezettjét rögtön mutatjuk, annyit még érdemes elmondani, hogy az utolsó három helyen Marokkó, Nigéria és Japán (!) végzett – szóval a távol-keleti országban nem elsődleges cél a dolgozók boldogsága.

Még egy érdekes adat és utána tényleg jövünk a TOP10-zel: a felmérés szerint 2018-ban 49 millióval több munkavállaló hagyja majd el munkahelyét, mint 2012-ben, ez összességében azt jelenti, hogy három év múlva 192 millió ember vált majd munkahelyet.

És akkor jöjjön a TOP10!

10. Oroszország

9. Csehország

8. Görögország

7. Svájc

6. Ausztria

5. Dél-Afrika

4. Dánia

3. Costa Rica

2. Norvégia

1. Belgium

Share.

About Author

Leave A Reply