„Hol van Magyarország? Az a harmadik világ?”

0

Elég komoly felzúdulást keltett múltkoriban Világpolgár angliai posztja, finoman szólva is kapott hideget-meleget, de legalábbis alaposan megosztotta az olvasókat és a kommentelőket. Összeszedte az akkor és azóta felgyülemlett válaszait és posztban reagált a véleményekre.

„Szeretnék reagálni néhány kommentre és szeretném alátámasztani az előző cikkben írottakat tényekkel is. Egy felmérés alapján a turisták a magyarokat udvariasnak, az angolokat bunkónak tartják.

Nem látszik a Brexit eredménye?

Én nagyon sok bezárt üzletet láttam az utóbbi években, az újságok szerint elég sok munkahely és bank vont ki milliárdos nagyságrendű tőkét az országból. Tovább az angol font az utóbbi két évben máris óriásit zuhant. Szerintem csak a vak nem latja.

Konkrétan nagy cégek mentek tönkre, boltokat zárnak be. Nem akarok konkrét neveket emlegetni, utána lehet járni, ezek publikus adatok, rá lehet keresni, „companies bankrupted 2018 uk”.

Azért linkelnék pár, a témát taglaló írást, például a Guardianról, a CNBC-ről, a Financial Timesról vagy a BBC-ről.

Tehát ez nem csak vészmadárkodás, a helyzet igenis komoly. Ebben a cikkben például a fotót érdemes nézni, egész utcányi kiadó üzlet. Mindez érezhető az utcákon is mindenhol.

Munka a londoni Cityben

Ahhoz sok szerencsét. Lehet, hogy valakinek összejön, de alapból London nagyon drága. Ahhoz, hogy a Cityben valaki megvesse a lábát, valami nagyon komoly munka kell.

Amikor azt írom, hogy drága, akkor az nagyon komolyan drága, mint például New York vagy Svájc. New York drágább, a Central Park mellett például 5000 dollárnál kezdődnek az albérletárak, természetesen havonta.

London belvárosában ez könnyedén 2000-3000 font, kivéve, ha valaki egy szobát akar megosztani valakivel a külvárosban. Vagy szerencsével egy kis szobát. Ha 400-500 font körül megússza, akkor szerencsés.

New York külvárosában 2000 USD is reális ár, bár nem szobára, ennek is utána lehet járni. Tapasztalataim alapján ezek természetesen körülbelüli árak, de nagyjából lefedik a valóságot.

Marhaság, amit Magyarországról és az angolszász kultúráról írtam?

Orbánéknak igaza van abban, hogy korlátozni kell a bevándorlást.

Egyébként meg az se zavarjon senkit, hogy magyar bérekért velünk dolgoztatnak európai piacra az európai átlagbér töredékéért. Aztán meg jön a panasz, hogy keveset keresnek az emberek.

Tönkreteszik a mezőgazdaságunkat, rontják az élelmiszerek minőségét. Bizony sok olyan magyar probléma van, amit kimondottan a nyugati tőke okoz. Látszik, hogy nem veszik észre. Csak érzik, hogy az ország nem úgy működik, mint kéne.

Durva párbeszédek

Arra meg, hogy bennem van a hiba, meg hogy én vagyok rasszista leírok néhány párbeszédet, ami köztem és néhány angol között zajlott. Ez durva lesz, de ezek annyira meredek dolgok, hogy egyszerűen emlékezni fogok rájuk.

Bar ezt senki nem tudja ellenőrizni, mert egyéni tapasztalatok, de le lehet vonni a következtetéseket. Ezek között az emberek között bizony voltak angol egyetemi hallgatók. Nem is kevés.

Néhány ökörség angoloktól idézve, de vannak ilyenek bőven. Ha valaki szerint az ilyen emberekről nem írtam reális elemzést, akkor nem tudom, mit mondjak. Ez nem kamu, ezek személyes tapasztalatok.

Jönnek az idézetek, kapaszkodjatok meg! Csak néhány a nagyon durvák közül.

1. „Téged azért fizet az angol állam, rohadt külföldi, hogy feltakarítsd a szaromat!”

Ennek egyébként folytatása is volt. Három kocsi üldözött és tojással dobáltak, hogy hagyjam el az országot. Ennek voltak következményei is, de az egy másik történet. Ki a rasszista?

Mit fizet nekem az angol állam? Max én az adót. Ezt nem tudom, hogy kombinálták ki.

2. „Te fogsz mosogatni, mert te vagy a külföldi.”

Mi ez, ha nem rasszizmus? Vagy nevezzük származási alapú negatív diszkriminációnak.

3. „Felveszünk raktárba, mert jól beszélsz angolul.”

Ez egyébként egy ügynökség volt. Tudni kell, hogy felsőfokú végzettséggel rendelkezem és több idegen nyelvet is beszélek. Köszönöm szépen, hogy dolgozhatok raktárban. 🙂 Most inkább nem írok semmi csúnyát erről.

4. „Te lengyel vagy? Olyan lengyel akcentusod van.”

Igen? Jó tudni. Max magyar akcentusom, de magyar vagy lengyel az egykutya. Nyelvben főként szerintük.

5. „Mindent mi angolok találtunk fel.”

Ezt is jó tudni. Megint lehet írni, hogy én vagyok a rasszista, meg a magyarok teremtették a világot. Erre a megjegyzésre én felhoztam a magyar Nobel-díjasok számát, meg a brit Nobel-díjasok számát is, de kiemeltem, hogy a brit lista nagy százaléka nem angol.

Ennek nagy sértődés lett a vége, de akkor is igaz. Tele van mindenfele nációval és Gábor Dénes is rajta van.

6. „Mi találtuk fel a focit.”

Hát igazából ezt is vitatnám, de mindegy.

7. „Gasztronómiai nemzet vagyunk.”

Jó tudni ezt is. Egyenek ők Fish and Chipset minden nap. Még a sültkrumplira is ecetet raknak. A húsos pitéket meg szintén kihagynám.

8. „Hol van Magyarország? Az a harmadik világ?”

Ehhez nem fűzök kommentárt. Köszönjük szépen ezt is.

9. Végül egy vicces párbeszéd egy csapat angolé egyetemistával

– Mit mondtál, honnan jöttél? Hamburgból?
– Magyarország. Hamburg az egy város. (Angolul ugye Hungary és Hamburg…)
– Hol van? Magyarországon?
– Nem. Németországban.

Alapszintű földrajzi műveltség egyetemen esetleg?

A 6×6-hoz elővették a számológépet. Többet tudtam Shakespeare életéről a magyar általános iskolai tanulmányok nyomán, mint egy dráma szakos angol egyetemista. Szerintem azért ez nagyon ciki. Ki is volt az a Petőfi Sándor?

Nem mi magyarok teremtettük a világot. Ezt senki nem állította. Ilyeneket az angolok szoktak állítani. De azért vannak találmányaink és tudományos eredményeink.

Ha ezt valaki magyar létére nem tiszteli, az szerintem mondjon le a magyar állampolgárságáról és költözzön Angliába. Ez vicc. De szégyellheti magát. Aztán meg lehet sírni, hogy otthon milyen rossz. Esetleg nem veszik észre, hogy miért rossz.

Egyébként meg az általam írtak kamu mivoltáról annyit, hogy az egyéni idézetek kivételével minden információ publikus és ellenőrizhető. Nem mondom, hogy tévedhetetlen vagyok. Ez az én véleményem, de egy rasszista, dolgokat eltúlzó őrült sem vagyok.

Egyébként ez megint egy angol tulajdonság, hogy ha megmondod a véleményed és az esetleg kiritkus, akkor rögtön rasszista vagy bunkó vagy.

A kedves Világpolgár majdnem anyanyelvi szinten beszéli az angolt. Más idegen nyelveket is beszél folyékonyan. Felsőfokú végzettséggel rendelkezik több területen és van helyismerete több országban is. Ezért lett Világpolgár.

Az angoloknál nem kis százalékról van szó az idegengyűlölet terén, hanem kb. 51 százalékról, ami megint bizonyítható a Brexit szavazás miatt. Egyébként szerintem ennél is többen utálják a külföldieket, csak ők is szeretnek utazni Európába vagy valami hasonló okuk van.

Ha jól emlékszem, a kilépni akarók aránya ennél magasabb volt Angliában, az 51 százalék úgy jött ki, hogy Skócia és Észak-Írország EU-párti.”

Nagy-Britannia bedilizett

Share.

About Author

Leave A Reply