Hol mennyit kell dolgoznod egy új iPhonért?

0

Az UBS svájci bank állított össze egy érdekes listát a világ 77 városáról, amiből sok következtetést le lehet vonni, hiszen 75 ezer adatpont szerepel benne. Azt is megnézték, melyik városban mennyit kell dolgozni egy iPhone X telefonért.

Az ötletet alighanem a Big Mac-index adta (aminek lényege, hogy hol mennyi Big Macre futja az átlagfizetésből), mindenesetre az Index megnézte, mit ad ki az iPhone-index a környékbeli és a nyugat-európai fővárosok esetében.

A módszertan az volt, hogy vették az iPhone X átlagos árát (ez Magyarországon 379 990 forintnál kezdődik), majd azt elosztották az ország átlagos, 15 szakma óradíjából átlagolt bérével.

KÜLFÖLDI MUNKALEHETŐSÉGEK ÖSSZEGYŰJTVE

Az derült ki, hogy míg Zürichben átlagosan 4,7 nap kell egy ilyen telefonhoz, addig Budapesten ezért 49,9 napot kell ugyanezért dolgozni, amivel az ország utolsó a régióban.

Érdekességképp Bukarestben ezért 49,5, Zágrábban valamivel több mint 40, Prágában és Varsóban pedig kevesebb mint 35 napot kell munkával tölteni. Nyugat-Európa ezen a téren is más kávéház, hiszen Berlinben, Dublinban vagy Londonban kb. 11 nap kell hozzá, Bécsben pedig ennél is kevesebb.

A listát az Indexen lehet megnézni.

Az összes pincér lelépett egy győri hotelből

(Fotó: pixabay.com/QuinceMedia)

Share.

About Author

Leave A Reply