Hol kötnél ki, ha átásnád magad a Földön?

0

Gyerekként alighanem sokan játszottunk el a gondolattal, hol bukkannánk ki, ha elkezdenénk ásni egy gödröt, ami átvinne az egész Földön. Eltekintve ennek lehetetlenségétől, egy játékos kedvű fejlesztő lehetővé tette.

Váljunk egy kicsit ismét gyermekké és játsszunk el a gondolattal, mi lenne, ha nekiállnánk annak a bizonyos gödörnek! Szerencsére ehhez nem kell ásót ragadnunk, elég ide kattintani.

Az Antipodesmap.com meglehetősen addiktív, nagy előnye az, hogy fantasztikusan pontos, és körülnézhetünk, mi vár ránk a Föld túloldalán. Megnézhetjük például, hova jutunk, ha London közepén nekiállunk ásni – nops, Új-Zéland délkeleti partjára.

Vagy mi a helyzet akkor, ha besétálunk a Fehér Ház kertjébe egy ásóval (jó esetben elvisznek a biztonságiak, a rosszabb esetet hagyjuk is…)? Nos, a Föld túlsó felé Ausztrália délnyugati része van, nem messze Perthtől.

Mire számítson az a brazil kisgyerek, aki Rio de Janeiróban kezd el ásni? Nos, ő Japán déli partjainál bukkan elő.

Végül nem maradt más hátra, mint megnézni Magyarországot. Mindegy is, hogy az ország melyik részéből indulnánk neki, mindenképpen a Csendes-óceánban bukkannánk elő, nem nagyon messze Új-Zélandtól.

Jó szórakozást!

Amikor Jeff Bezos megjósolta a jelent

Share.

About Author

Leave A Reply