Hol a legdrágább az alkohol Európában?

0

A kérdésre az ember kapásból rávágja, hogy nyilván valamelyik skandináv országban és ebben nem is téved, hiszen ez Eurostat friss adatai szerint a finneknek kell legtöbbet fizetni, ha alkoholos italt szeretnének venni.

A finnországi árak 82 százalékkal magasabbak az EU-átlagnál, ami megmagyarázza, miért járnak át a finnek Észtországba alkoholért. Külön érdekesség, hogy az észtek nemrég megemelték az alkoholos italokra kivetett adót, így aztán most már az észtek is szomszédolnak, ők Lettországban vásárolnak.

HATÁRÁTKELŐ A
YOUTUBE-ON
ÉS A SPOTIFY-ON IS!

A listán a finneket az írek, majd a svédek követik, utánuk pedig meglepő módon a görögök állnak – írta a EuroNews, ami szerint a skála másik végén a kelet-európai államok vannak. A legolcsóbb Romániában az alkohol (az EU-átlag 74 százaléka), majd a bolgárok és a magyarok következnek.

Fontos kitétel, hogy a sorrend felállításakor a statisztikai hivatal nem csak az alkohol árát nézte az adott országban, hanem azt is, hogy az EU-átlaghoz képest mennyivel drágább/olcsóbb, és hogy az adott ország megélhetési költségeihez képest olcsó vagy drága-e.

Határátkelő Klub!

El tudnád képzelni magad digitális nomádként? Vagy nem tudod elképzelni, de érdekel az életforma? Esetleg csak beszélgetnél egy jót kötetlenül? Gyere el szeptember 24-én kedden 18 órától a Prosit Buda Bistróba a budapesti Móricz Zsigmond körtéren és beszélgess két tapasztalt digitális nomáddal, Vigh Borival és Majsai Richárddal!

További részletek itt!

(Fotó: pixabay.com)

Share.

About Author

Leave A Reply