Hol a legdrágább a tömegközlekedés?

0

Noha divat szidni a budapesti tömegközlekedést, nekünk az átlagosnál jobb véleményünk van róla (mínusz a 3-mas metró), mert viszonylag jól behálózza a várost és európai összehasonlításban nem is drága. Apropó drágaság, egy friss felmérés megmutatta, melyik a legdrágább város ár szempontjából.

A Statista brit oldal összeállításából kiderül, hogy a legdrágább a tömegközlekedés Koppenhágában (nem csoda, hogy olyan népszerű ott a kerékpározás).

Dánia, egy kedvesen távolságtartó ország

A dán fővárosban egy kilométerért 3,25 fontot kell fizetni átlagosan egy busz-, villamos- vagy metrójegyért. Skandinávia drágaságát jelzi, hogy a második helyen a svéd Stockholm végzett (2,93 fonttal), míg a negyedik a norvégiai Oslo lett (2,67 fonttal). Az sem nagyon meglepő, hogy közéjük a harmadik helyre a brit főváros, London csúszott be (2,83 font).

Sajnos csak 12 nagyvárost vizsgáltak, ezek közül a legolcsóbb New York City lett (kevesebb, mint 2 fonttal, egészen pontosan 1.93 fonttal), az utolsó előtti Helsinkiben és Berlinben is már 2 fontnál kettő illetve három pennyvel többet kell fizetni egy jegyért.

A dánok megcsinálták a legjobb videót

(Fotó: visitdenmark.co.uk)

Share.

About Author

Leave A Reply