Hogyan szerezhetsz jogosítványt Dániában?

0

A válasz elsőre egyszerűnek tűnhet, valójában a rendszer és a folyamat is sokban különbözik a Magyarországon megszokottól – derül ki a Balázs in the World blog posztjából.

„Először is, abban biztos voltam, hogy noha középszinten megértem és tudok beszélni dánul, de a KRESZ-t megtanulni és vizsgázni ezen a nyelven túl nagy és felesleges kihívás lenne.

Körbenéztem az interneten, hogy találni-e angol nyelven jogosítvány oktatást. Ha ezt angolul írod be, nem sok sikered lesz, általános tájékoztatókat találsz főleg a meglévő jogosítványod validálásáról Dánián belül.

Apró, de hasznos trükk, érdemes dán nyelven keresni Google-n. Így tettem majd eljutottam az elképesztően kreatív, “http://koerekort-paa-engelsk-aarhus.dk/” weblapra /ez annyit tesz mint “http://jogositvány-angolul-aarhusban.dk”.

Először az volt az érzésem, hogy „hát, ezen a neven nem sokat gondolkodott a kollega”, így elkezdtem kicsit utánajárni és olvasni pár értékelést. Szerencsére sokan jártak itt előttem, az oktatót érdekesnek, jó humorúnak találták, úgyhogy beneveztem én is.

A folyamat úgy néz ki, hogy hétvégente volt 4-5 óra, ahol elméleti oktatást kaptunk, majd ahogy túl jutottunk nagyjából 3-4 heti anyagon, elmentünk egy egész délelőttös tanpálya oktatásra, majd mindenki mehetett vezetni, forgalomba.

Igen, tehát az elméleti órák fele és pár óra tanpályás bohóckodás után beülhetsz egy autóba és nekiveselkedhetsz a vikingek földjének.

Szerintem teljesen szürreális, de utólag belátva, nem egy nagy ördöngösség vezetni, engem az rémisztett meg, hogyha minden hülyét így beengednek az utakra, akkor mi az esélye annak, hogy engem nem öl meg egy másik hozzám hasonló kezdő? Nyilván, az oktató, aki mellettem ült, lenne erre a garancia, de kérem alásan, ez azért édes kevés.

KÜLFÖLDI MUNKÁK A HATÁRÁTKELŐN

Long story short, az oktató egy elképesztő figura, aki közel 20 évig volt orvos az USA-ban, most pedig itthon, Dániában KRESZ-t oktat és éli a hygge életet. Nagyon értelmes, tényleg jó a humora és minden órát feldobott valamilyen baromi bizarr, horrorisztikus történettel, csak hogy érezzük a súlyát a dolgoknak. (…)

Vezetéstechnikai tréning

Gyakorlatilag annyit jelent, hogy teljes Tokyo Drift hangulatban *igen, itt nyomd be a Teriyaki Boyz-tól ezt a számot, amit a Fast & Furious-ban hallottál* szaggatsz a tanpályán, ami fel van öntve különböző ipari mennyiségű síkosítóval.

Volt nagyjából 10 különböző feladat, ahol azt kellett tesztelned és megtanulnod, hogy az autó hogyan reagál, ha erősen fékezel. Kanyarban, csúszós talajon, száraz talajon, egyenes szakaszon és ezeknek a kombinációi. (…)

Elméleti vizsga

Erre akkor van lehetőséged, ha már befejezted az összes elméleti órát és utána voltál orvosnál, ahol egy vagyonért rád néz az orvos és ad egy papírt arról, hogy egészséges vagy. (…)

Az elméleti képzés közben kaptunk három havi hozzáférést egy online platformhoz, ahol gyakorlatilag próba teszteket lehetett írni. Én viszonylag lazán vettem ezt, de azt is írhatnám, hogy szartam a dologra.

Egyébként, lejárt a hozzáférésem mostanra, így a vizsga előtt egy héttel döntöttem úgy, hogy befizetek néhány koronát és gyakorlok még, mert hát ebből mi baj lehet. Akkor jöttem rá, mikor újra beléptem a rendszerbe és láttam, hogy a 3 hónap alatt 24 vizsgát csináltam meg, amiből 23-on megbuktam.

Nos, gondoltam, ez így igencsak kínos lesz. Valami megváltozott bennem, megéreztem a súlyát, hogy így, ezzel a „ki, ha én nem” hozzáállással nem fogok átmenni a vizsgán.

Így eldöntöttem, hogy oké, akkor most egy 10 napig, hétvégén és hétköznap is minden szabadidőmet erre fogom áldozni az edzések mellett. A vizsga előtti nap jutottam el oda, hogy magabiztos sikerült 5 teszten átmennem zsinórban, néhány hibával. (…)

Én viszonylag könnyűnek találtam, de ez csak az elmúlt pár nap rendkívül elhivatott felkészülésének köszönhetem, ebben biztos vagyok. Lement nagyjából 20 perc alatt a teszt, majd pár perc szünet után meg is kaptam az eredményt. A 100 állításból 1-et hibáztam, úgyhogy 99%-os lett a dolog. Nem rossz, gondoltam, azután a 23 elbukott gyakorlás után.

Forgalmi vizsga

Erre akkor van lehetőség, ha átmentél már az elméleti vizsgán. Itt ami különbség a Magyarországon lévő vizsgához képest, hogy nem kell lefizetned a vizsgabiztost, sőt, itt egész konkrétan egy rendőr ül melletted az autóban, az oktatódon kívül.

Kicsi a rakás, de az én esetemben, aki angolul szeretné a vizsgát csinálni, annak kötelező hivatalos fordítót igényelnie. Ezt az autósiskola biztosítja, neked csak fizetned kell érte.

Ez nekem kicsit fura, hiszen én megérteném, ha azt mondják dánul, hogy „jobbra, balra, előre”, de valószínűleg jobb félni, mint megijedni, hiszen stresszhelyzetben az ember nyelvtudása hamar beadja a kulcsot, furcsa módon. Így vagy úgy, de a sofőrrel együtt így 3 fő vág neki az izzadságszagú forgalmi vizsgának az ember.

Én hogyan éltem meg?

A vizsgát megelőzően nagyjából 10-15 órát vezettem, nagyjából 4 hónapnyi idő alatt, tehát nem volt sűrű a beosztás. Igaziból nincs értelme kritizálnom az oktatóm, de a lényeg az, hogy a vizsgát megelőzően (még extra órákat is vettem) nem volt olyan alkalom, amikor 45 percet (ne vicceljek, 20 se…) úgy vezettem volna le, hogy ne „követtem” volna el valami förtelmes hibát, amiért legalább kiakadt, esetleg felemelte a hangját vagy átvette a kormányt/féket/gázpedált a vezetés közben, de lényegében leszidott minden apró hibánál.

Nos, velem ezzel azt érte el, hogy csak egyre kevésbé voltam magabiztos és még több hibát követtem el. Noha minden vágyam az volt, hogy gyakoroljak és tökéletesen csináljam a dolgokat, de ha nincs pozitív visszaigazolás és sikerélmény, lehetetlen önbizalmat építeni. (…)

Ahogy elindult a teszt, azt éreztem, hogy már tudom az összes szabályt, de annyifele kell nézzek meg figyeljek, hogy jobb, ha lassan és óvatosan vezetek. Ezzel azt értem el, hogy megbuktattak.

Alapvetően pozitív volt a vizsgáztató rendőr, jelezte, hogy jól vezetek, mindenre figyeltem, de ha például egy hétfő reggeli csúcsforgalomban a 60-as táblánál 40-45el araszolok, akkor az „veszélyes” lehet…

Hát, ott a helyszínen ez kissé bosszantott, tök bullshitnek éreztem a dolgot, de azóta retrospekívben máshogy látom. Valójában csak több önbizalommal kell vezetnem, a forgalommal megegyező sebességgel, hiszen tudom, hogy ismerem már a szabályokat és nincs mitől tartani.

Második próba

Rögtön egy héttel későbbre foglaltam időpontot a következő tesztre. Nem vettem extra órákat, nem gyakoroltam a szabályokat, mindössze azzal a gondolattal vágtam neki, hogy „Igen, képes vagyok rá, meg tudom csinálni”. Talán ez volt a legfontosabb és egyben a siker kulcsa is. (…)

Árak

Itt ugrik a majom a vízbe. Mint Dániában minden, ez is elég standardizált, nehogy aztán verseny legyen a cégek között! Egy jogosítvány „csomag” ára 13-14.000 DKK körül van, amibe beletartoznak az elméleti képzések, az online platform és a forgalmi vizsga.

Ezen felül kell magadnak fizetned az orvosi papírt, ami extra 600 DKK, az elméleti vizsga árát, ami újabb 600 DKK, az elsősegély tanfolyamot, ami újabb 500 DKK, majd a forgalmi vizsgát, ami autóbérléssel, fordító fickóval együtt nagyjából 2400 DKK.

Ha ezt összeadjuk, összességében 18.100 DKK-ra jövünk ki (724.000 HUF) ami valami pusztulatosan sok. Sokan kérdezték, hogy „miért nem repülsz haza és csinálod meg itthon” – jó reggelt minden kedves olvasónak. Dániában van egy bejelentett, teljes munkaidős állásom, ahonnan nem szokás eltűnni 1-2 hónapra.

Végiggondoltam, matekoztam és egyszerűen a kiesett idő, energia és transzport árak miatt nem érte volna meg, még ha meg is tudom oldani.

Másik pedig, hogy bennem jobb érzést kelt, hogyha meg van fizetve az oktató és azért enged át, mert a tudásom megfelelő, nem pedig azért, mert fizettem extrát a pult alatt. Lehet, hogy ez általánosítás, de ha az ember kismillió ilyen történetet hall, akkor elgondolkodik, hogy lehet, hogy van igazság mögötte.”

Ez még mindig nem a teljes írás, azt itt találod.

Élet és munka egy dániai farmon

Share.

About Author

Leave A Reply