Hogyan legyél németté 20 lépésben

0

Az év vége felé közeledve következzen egy olyan poszt, amit nem kell teljesen komolyan venni, inkább amolyan játékos „beilleszkedés-lista”, amit ha van kedvetek, ti is megírhattok annak az országnak a lakóiról, ahol éltek. (A cím a szokásos hataratkelo@hotmail.com). Szóval Barbara egy Németországban született osztrák (aki egyébként évekig élt Magyarországon is), ő írta meg, hogy szerinte mi kell ahhoz, hogy valaki beilleszkedjen Németországban. (Ha bizonyos pontokon a magyarokra vagy más nációkra ismerünk, az nem véletlen, csak annyit tesz, hogy mindannyian emberek vagyunk.)

#1 Egy pár papucs

Elengedhetetlen egy pár papucs, amit alvás előtt akkurátusan az ágy mellé helyezünk. Amikor elmegyünk otthonról, akkor a bejárati ajtó közelébe. Isten ments, hogy akár egyetlen lépést is tegyél az otthonodban utcai cipőben!

#2 Feierabend

A szabadidő értékesebb mindennél, ne felejtsük el egy kis sörrel megünnepelni, hogy vége a munkának!

#3 Biztos, ami biztos(ított)

Ahány féle és fajta biztosítást találsz, azt kösd meg, vonatkozzon jogi kiadásokra, bringára vagy ivóvízre. Addig ne hagyd abba, amíg a kereseted felét biztosítási díjakra nem költöd, melyek többségéről persze hamarosan fogalmad sem lesz, hogy mire vonatkoznak.

#4 Vasárnap reggeli kelés

Kelj korán vasárnap, hogy minél hamarabb elmehess a pékségbe, így reggelire nem maradsz friss Brötchen és Gebäckteilchen híján.

#5 A vasárnap a pihenésé

Na de ezen túl semmi mást ne is csinálj vasárnap, kivéve a délutáni kávé és süti elfogyasztását.

#6 Fűnyírás

Füvet nyírni szombaton kell, szigorúan csak és kizárólag délelőtt 9-11 és délután 14-16 óra között. Hiszen nem soha nem zavarnád meg a szomszédaid a Mittagsruhe (kora délutáni szunyókálás) közben.

#7 Autómosás

Ezt követően viszont legkevesebb két órát tölts az autód lemosásával.

#8 Ami BMW, de…

Vegyél magadnak menő BMW-t 30 ezer euróért, természetesen egyetlen pillanatig sem kérdőjelezve meg befektetésed értelmét vagy jogosságát. Ugyanakkor ha valaki az orrod elől elviszi az utolsó 2 eurós lazacot az Aldiban, akkor borulj ki.

#9 Halmozz fel munkaszüneti nap előtt

Ha hosszú hétvége, munkaszüneti nap következik, menj el a szupermarketbe előző nap és vásárolj annyit, mintha a boltok soha többet nem nyitnának ki. Végül is ki mondta, hogy egy zombiapokalipszis nem törhet ki pont egy hosszú hétvégén, amikor esély sincs a pánikszerű vásárlásra?

#10 Irány Mallorca!

Nem is igazi német az, aki életében legalább egyszer nem nyaral Mallorcán – vagy ahogyan a túlművelt németek hívják: Malle-n. Ott levetkőzheted magadról (a ruhádon kívül) a német merevséget.

#11 A német fociválogatott

Kétévente válj elképesztő hazafivá, egyszerre öt német zászlóval kifejezve ezt (fontos, hogy ezek közül az egyik az arcodra legyen festve). A köztes időszakban viszont simán tagadd le, hogy bármilyen nemzeti büszkeség lenne benned.

#12 Az a fránya múlt

Ha már hazafiság… szégyelld magad a déd- és a nagyszüleid bűneiért.

#13 Panaszkodj

Amikor lehet, panaszold el milyen nehéz életed van, ezért lehetőleg a kormányt hibáztatva. Nem számít, hogy a magas adókról vagy arról van szó, hogy a boltban kifogyott a kedvenc csokid. Aztán a következő választásokon szavazz ugyanarra a kormánypártra.

#14 Csak szelektíven

Mindig akkurátusan válaszd szét a hulladékot. Papír, műanyag, üveg és háztartási szemét – máris milyen sokat tettél a bolygó megmentéséért!

#15 Soha ne menj át a piroson

Egy német nem megy át a piros lámpánál. Akkor sem, ha hajnali fél 3 van, az utca kihalt és lassan rádöbben, hogy a lámpa elromlott és napfelkelte előtt aligha vált zöldre. Ilyenkor elsétál a legközelebbi lámpáig és reménykedik a szerencsében.

#16 Szabályszegés az mi?

Soha nem szegjük meg a szabályokat és a törvényeket. Ami még fontosabb, az a jelzések tiszteletben tartása. A felfestett vonal mögött várakozunk, nem megyünk át az úton ott, ahol nem lehet és semmi esetre sem lépünk a gyepre.

#17 Rettegés a rajtad kívül álló dolgoktól

Rettegj mindentől, amit nem tudsz irányítani, vagy ami eltér a szabályoktól. Különösen igaz ez a vadon élő állatokra és az erdei növényekre. Ezeket még azelőtt el kell tüntetni, hogy egyáltalán megpróbáltál volna velük együtt létezni. Ilyenkor hibáztasd a kormányt és gyorsan köss még egy biztosítást.

#18 Az utakon

Száguldj 200 km/órás sebességgel a BMW-del az autópályán, szigorúan a belső sávban. Addig villogj és mássz a farára az előtted haladó kis Fordnak, amíg az ki nem megy a szélső sávba. Ha viszont valamiért te vezeted a kis Fordot, akkor direkt a belső sávban haladj 110 km/órával, hogy felbosszantsd a BMW-seket.

#19 Vizezett gyümölcslé

Mindig (mindig!) öntsd fel egy kis bubis vízzel a gyümölcsleved, még akkor is, ha az almalé. Éljen az Apfelsaftschorle!

#20 A kerted a várad

A kert a te királyságod, építs köré kerítést, és védd meg mindenféle betolakodótól, akkor is, ha az csak pár falevél a szomszéd fájáról. Ha kell, menj miatta bíróságra. (Végtére is csak kell, hogy legyen valami haszna annak a jogi kiadásokra kötött biztosításnak.

Barbara eredeti listája itt jelent meg, és még egyszer: nem kell túl komolyan venni, hiszen inkább csipkelődés – ellenben összeállíthatjátok ti is a saját listátokat!

„Egy másik ország részévé váltunk”

(Grafika: theheureka.com)

Share.

About Author

Leave A Reply