Hogyan drágultak a lakások Európában?

0

Nagy igazság, hogy kiadásaink legnagyobb részét a lakhatás viszi el – akár béreljük az otthonunk, akár a törlesztőrészleteket fizetjük, ez terheli meg leginkább a pénztárcánkat. Ezért is érdekes megnézni, miként változtak a lakásárak az Európai Unióban a legfrissebb adatok szerint.

Előzetesen annyit lehet elmondani, hogy átlagosan 4,6 százalékot drágultak a lakások az Európai Unióban egy év alatt, az eurózónában pedig 4,1 százalékos volt az áremelkedés.

Magyarország 10,2 százalékos emelkedéssel még mindig az élmezőnyben van, de már nincs az első három hely egyikén sem – derül ki az Eurostat legfrissebb elemzéséből.

Közel 1000 külföldi állásajánlat vár a Határátkelőn egyetlen kattintásra

A legrosszabb a helyzet Izlandon, ahol egy év alatt több mint 20 százalékot (!!) robbantak a lakásárak. Az EU országai közül Csehország áll az élen 12,3 százalékkal, azt követi Írország 12 százalékkal, de tíz százalék feletti az emelkedés Portugáliában, Hollandiában és Magyarországon is.

Régiónként nézve Kelet-Európa lakásárai magasabb ütemben emelkednek, mint Nyugat-Európában, ebben a tekintetben folytatódik a felzárkózás – írta a Portfolio.

Aki Olaszországba menne, annak jó hír, hogy ott valamennyit még csökkentek is az árak, Cipruson pedig tulajdonképpen nem változtak az OTP Ingatlanpont elemzése szerint.

Külföldre költöznél, de nincs munkád? Válogass a Határátkelőn!

Share.

About Author

Leave A Reply