Hódítanak az üvegkupolás vonatok

0

A Rocky Mountaineer közel három évtizede szállít utasokat a lenyűgöző kanadai hegységekben. Több millió ember utazott már ezeken a vonatokon, és gyönyörködött a tájban Vancouvertől Banffig.

Nem lennének ennyire érdekesek ezek az utazások, ha egy hagyományos ablakon keresztül néznénk a hegyeket és erdőket Nyugat-Kanadában. Ami igazán különlegessé teszi a kirándulást, az az, hogy az emeletes vonatoknak üvegkupolájuk van.

A GoldLeaf nevű kocsikat a svájci Stadler készítette. Akkora az érdeklődés, hogy ebben az évben négy, jövőre pedig további három kocsit állít be a Rocky Mountaineer. Vannak egyszintes kocsik is a flottában, azok a SilverLeaf nevet kapták.

Az időjárás miatt egész évben nem érdemes ilyen túrákat indítani, így a vasúti cég júniustól október végéig közlekedteti a különleges vonatokat. Egy kocsiban 72 utas fér el, az ülések fűtöttek, szintén emelve a komfortfokozatot.

Az ellátás is első osztályú: reggeli és ebéd is kapható, az ínyencek ízlésének megfelelő fogásokkal, és Brit Columbia legjobb borait és sajtjait lehet kóstolni, miközben a vonat száguld.

Többféle útvonal közül lehet választani: az egyik az amerikai Seattle-ből visz a hegyekbe, Vancouver és Japser között kétféle út is fut, illetve Kamloops és Lake Louise érintésével Banffig, Kanada egyik legszebb helyéig is el lehet vonatozni.

Több út is kétnapos, éjszakára szállodában helyezik el az utasokat. Vannak olyan túrák is, amelyekhez hajózás is jár.

A legolcsóbb útra 4300 (920 ezer forint), a legdrágábbra 15650 kanadai dollár (3,36 millió forint) lehet jegyet foglalni.

Így lehet újra szexi a kempingezés

(Kép: rockymountaineer.com)

Share.

About Author

Leave A Reply