Hódít a primitív luxus

0

Egy díjnyertes chilei építész betonkockákból tervezett házat, amelyet most 1,15 millió fontért kínálnak eladásra. Elsőre elég furcsán néz ki őszintén szólva, de jobban megnézve nekünk egyre jobban tetszik.

Vissza a természetbe – egyre gyakrabban hallani ezt a jelmondatot azoktól, akik el akarják hagyni a túlzsúfolt városokat. De mi van, ha nem akarjuk feláldozni a 21. modern otthonokat azért, hogy sátrakban éljünk?

Itt segíthet a kortárs építészet, amely a primitivizmust és a luxust összeházasítja, és ez a trend jövőre csak még elterjedtebb lehet. Az egyik első példát Chile szolgáltatta.

A Pritzker-díjas chilei építész, Alejandro Aravena olyan nyaralót tervezett a Csendes-óceán partján, amely lehetőséget ad tulajdonosának, hogy visszavonuljon a nyugalomba, de közben a modern esztétikumról sem kell lemondani.

Az épület része az Ochoalcubo, vagyis Nyolc kocka nevű projektnek, amely a hivatalos megfogalmazás szerint építészeti labor és élő építészeti múzeum egyben. Ochoquebradasban, Los Vilos nevű parti város közelében hozták létre. Egy 800 hektáros területről van szó a természetben, sziklákkal, dűnékkel és öblökkel.

Tizenhat chilei és japán építészt kértek fel, hogy álmodjanak ide formabontó épületeket, amelyekkel az innovatív dizájnt lehet reklámozni a dél-amerikai országban. Azt kérték tőlük, hogy a betonra összpontosítsanak, és harmóniát teremtsenek az egyéni dizájnjuk és a környezet között.

Az Aravena által tervezett ház három betonkockából áll, amelyek egymáson helyezkednek el. Az egyszerű vonalak a minimalista stílus kedvelőinek biztosan tetszeni fognak.

A négyszintes épület összesen 250 négyzetméter alapterületű. Négy háló- és négy fürdőszoba található benne.

A földszinten lévő nappali belsejét fával burkolták be, szintén fokozva a természetközeli érzetet. Itt van még az ebédlő, a konyha, a fő hálószoba és egy üvegfalakkal körbevett mini udvar, közepén egy tűzrakóhellyel. A konyha jól felszerelt modern eszközökkel, a fürdőszobák pedig elegánsak.

A felső emeleteket egy betonból készült csigalépcsőn lehet megközelíteni. Mindegyik egy-egy hálószoba található.

Az épület világos, a nagy, plafonig érő ablakoknak köszönhetően. A legfelső szinten lévő teraszon akár napozni is lehet.

Nem tudja eladni luxuslakását Justin Timberlake

https://www.homesandproperty.co.uk/luxury/interiors/design/chilean-house-built-from-stacked-concrete-blocks-for-pioneering-architecture-project-on-sale-for-a125046.html#gallery

Share.

About Author

Leave A Reply