Hírességek fura munkái Barack Obamától George Clooney-ig

0

A legtöbb hírességnek igencsak küzdelmes út vezetett addig, hogy a nevét világszerte ismerjék, közben pedig néha egészen hétköznapi munkahelyeik voltak. Lássunk öt példát!

Barack Obama, a fagyiárus

A később egészen az amerikai elnökségig emelkedő demokrata politikus a középiskola utolsó évében fagyit árult a Baskin-Robbinsnál. „A fagylaltárusítás nehezebb, mint amilyennek kinéz. A kőkemény fagylaltok egész sora brutális terhelést jelent a csuklónak” – írta a LinkedInen.

„Az első nyári munkám nem volt túl csillogó, de megtanított pár fontos dologra. Felelősségvállalás, kemény munka. A munkával és a barátokkal, a családdal és az iskolában töltött idő egyensúlya” – fogalmazott Barack Obama.

Hugh Jackman, a tesitanár

Hollywood egyik legnagyobb sztárja, nem utolsósorban az X-Men filmeknek köszönhetően. Persze ő is lent kezdte, olyannyira, hogy karrierje kezdetén egy évig az angliai Uppingham Schoolban dolgozott tesitanárként.

Az egyik filmbemutató előtt a vörös szőnyegen futott össze egyik, riporterkén dolgozó korábbi tanítványával, Rollo Ross-szal.

„Rollo, haver, a mi történetünk elég régre megy vissza. Középiskolában a tornatanárod volt, szóval szeretném tudni, milyen edzettségi állapotban vagy. Ez nagyon fontos nekem” – poénkodott a színész.

Kanye West, eladó a Gapben

Mielőtt meghódította volna a világot, Kanye West a Gapben dolgozott eladóként. Erről bemutatkozó albuma, a The College Dropout egyik dalában is megemlékezik, azt állítva, hogy még lopott is az üzletből.

A világ azóta nagyot változott, olyannyira, hogy a Gap és Kanye West most már együttműködik a rapper divatmárkája, a Yeezy forgalmazásában (a nem túl fantáziadús név a Yeezy Gap lesz az év első felében).

Kanye West a maga szokásos visszafogottságával annyit mondott: „Szeretnék az lenni a Gapnek, ami az Apple-nek volt Steve Jobs”.

Johnny Depp, a golyóstollárus

A színész elmúlt évei inkább a botrányokról szóltak, de azért nagyon hosszú évekig Hollywood egyik legnagyobb sztárját tisztelhettük benne. Előtte viszont alaposan meg kellett dolgoznia a betevőért: golyóstollakat árult.

„A napjaimat azzal töltöttem, hogy olyan embereket hívogattam, akik nem akarták, hogy felhívják őket. Az ember megpróbálja a legjobb kamuhangját elővenni és eladni pár, a vevő nevével díszített golyóstollat” – mesélte korábban a Hello magazinnak.

George Clooney, a biztosítási ügynök

Mielőtt a Vészhelyzettel belendült volna a karrierje, George Clooney is megtapasztalta a hétköznapok kemény oldalát.

„Volt pár pocsék melóm. Árultam biztosítást házaló ügynökként, de nem nagyon működött a dolog. Az első nap egyetlen biztosítást adtam el, sajnos a vevő meghalt” – mesélte David Letterman műsorában.

George Clooney emellett árult cipőket és pakolt polcokat, de mint utólag a londoni Evening Standardnek mondta, nem bánja, mert ezek a munkák alázatra tanították.

Nem állítjuk, hogy ezért, de az kétségtelen, hogy már világsztárként George Clooney sok emberi jogi és humanitárius ügyet felkarolt és támogat.

Újságosfiú és parkolóőr – milliárdosok fura munkái

(Fotó: instagram.com/barackobama)

Share.

About Author

Leave A Reply