Híres órák híres viselői

0

Nem ismerhetjük személyesen a férfiakat, akiknek a neve kiállta az idők próbáját, de az óráik mesélnek róluk. A drága órák egyrészt státusz-szimbólumok, másrészt megmutatják, hogy viselőjük melyik divatáramlat mellett tört lándzsát. Lássunk 6 híres férfiút és menő óráikat!

Paul Newman, Rolex Daytona

A híres színész egyik legdrágább tulajdona volt. Tavaly egy aukción 17,8 millió dollárért kelt el, ezzel ez lett minden idők legdrágább ilyen tranzakciója. Az óragyűjtők Szent Gráljaként is tisztelt Rolex Joanne Woodward, Paul Newman színésznő feleségének ajándéka volt. Nemcsak egy igazi hollywoodi emléktárgy, az amerikai történelem egy darabkája is.

John F. Kennedy, Omega Ultra Thin

Kennedy az elnökké választása alkalmából kapta barátjától, a Grant Stockdale korábbi floridai szenátortól. A krémfehér óralapot 18 karátos arany keretezi, a hátuljára pedig ez a szöveg van gravírozva: „Az USA elnökének, John F. Kennedy-nek barátjától, Grant-től”. Érdekessége, hogy megrendelésekor Kennedy még nem volt megválasztva. 2005-ben 350 000 dollárért vásárolta meg a svájci Omega múzeum és azóta ott van kiállítva.

Steve McQueen, Rolex Submariner

A hollywoodi King of Cool legendás kaszkadőrének, Loren James-nek ajándékozta csodálatos óráját. Ezt a feliratot gravíroztatta bele: „Lorennek, a legkirályabb kaszkadőrnek a világon, Steve”. Az óra a 2016-os Los Angeles-i tűzvészt is túlélte, de a javítás után kissé kormos maradt. Októberben bocsátják árverésre 600 000 dollár körüli nyitóáron.

Buzz Aldrin, Omega Speedmaster

Ezzel az órával a bal csuklóján lépett a Holdra a legendás űrhajós. Visszatérte után minden felszerelését eladta a Smithsonian múzeumnak, de ez az óra nem került oda sajnos. Nem tudja senki hol van, talán a Holdon felejtette.

Alain Delon, Cartier Tank

Tavaly töltötte a százat az óra, amely oly jellemző korára. Olyan divatkellék maradt, amely kiállta az idők próbáját. A Tank név a katonai tankoktól ered. 1917-ben ez a szó a modern szinonimája volt.

Cartier korát megelőző elegáns marketinggel, ízlésesen ültette át órájára. Páratlanul elegáns darab, sokak csodálatát váltotta ki és a francia filmcsillag maga vásárolta meg gyűjteménye számára.

Ezen a híres fotón, 1972-ben Jean-Pierre Melville rendező és Delon is ilyen órát visel az ikonikus thriller, a Zsaru forgatásán. 2012-ben 1800 eurós kikiáltási árról indulva 68 750 euróért kelt el.

Albert Einstein, Longines

A világ leghíresebb fizikusának elegáns aranyórája 1929-ben készült. A tulajdonosa az emberi tudományt forradalmasította. A neve az óra hátlapjára gravírozva szépen szimbolizálja a 20. század egyik legnagyobb elméjét. 2008-ban, az akkori legmagasabb aukciós áron, 596 000 dollárért kelt el.

Dúsgazdagok atombunkerei

Share.

About Author

Leave A Reply