Hihetetlenül ritka Bugattit árvereznek el

0

Az 1937-es Bugatti Type 57S-ről ötven évig semmit sem lehetett tudni, nemrégiben előkerült, most pedig elárverezik. Annyira különleges darabról van szó, hogy szakértők szerint könnyen megközelítheti a 10 millió dollárt az ára.

Utoljára 1969-ben láthatták az utakon az 1937-ben gyártott Bugatti Type 57S-t, aztán eltűnt szem elől, pedig igazán gyönyörű ritkaságról van szó, szóval örülhetünk, hogy előkerült.

A története sem akármilyen, hiszen még a II. világháború előtt Robert Ropner, a Ropner Shipping Line hajózási céget tulajdonló család tagjának készült. A négyüléses kabrióban 3,3 literes motor dühöng, nem csoda, hogy 1937-ben nem volt nála gyorsabb és exkluzívabb darab. Ezt a példányt egyébként Dulcie-nak becézték, mert a brit rendszáma DUL 351 volt.

A második tulajdonos a brit Connaught autóversenyistálló alapítója, Rodney Clarke, míg a harmadik és eddig utolsó gazdája Bill Turnbull volt, aki egyébként majdnem teljesen restaurálta tavalyi halála előtt, az aukciót lebonyolító Bonhams szerint „már csak az utolsó simításokra” van szükség.

Az aukciósház szerint az 57503 alvázszámú Bugatti eredeti és kitűnő állapotban van, ami nyilván még kívánatosabbá teszi a leendő vevőjelöltek szemében. A közel tökéletes, fekete festés, a krém bőrbelső, az eredeti karosszéria külön-külön is csodás alkotás.

„A két háború közötti időszak autógyártásának egyik legértékesebb és legvágyottabb példánya ez az autó. A többi 57S már mind vagy múzeumban vagy ismert gyűjteményekben található… Jó eséllyel ez az utolsó, eddig rejtőzködő, II. világháború előtti Bugatti” – fokozta tovább a hangulatot a Bonhams brit igazgatója, Sholto Gilbertson.

A ritkaság szakemberek szerint jó eséllyel valahol 5-7 millió fontnyi (6.7-9,5 millió dollárnyi) összegért cserél majd gazdát a február 19-i londoni árverésen.

Az égbolt legendái előtt tiszteleg az új Bugatti

(Fotó: Bonhams)

Share.

About Author

Leave A Reply