Hét tanács Olaszországba készülőknek

0

Főleg ilyenkor nyáron sokan utaznak Olaszországba, szóval nem árt egy kicsit tájékozódni a helyi szokásokról. És hát ki más lenne autentikusabb forrás, mint egy ott élő magyar? Lássunk hét tippet!

1. Minden nap isznak bort, minden vacsorához, de általában csak egy pohárral, hétvégéi estéken persze valamennyivel többet.

„Inni mindig mindenki szokott (vezetés előtt is), de kifejezetten részeg olaszt nagyon keveset láttam tíz év alatt” – írta a Velvet szerzője.

2. Hús nélkül is van élet.

Egy héten akár sokszor is. Olaszországban tanulta meg, hogy a zöldségek önmagukban is finomak tudnak lenni.

3. A legtöbb helyen siralmasan rossz kenyerek és péksütemények vannak.

„Fehér, túlkelesztett, íztelen, se héja, se belseje, a vásárlástól számított tíz percen belül fogyaszthatatlanná szárad ki.”

Külföldre mennél dolgozni? Válogass 1000 munka közül a Határátkelőn!

4. Az olasz könnyűzene sem lesz a kedvenced.

„Azt hittem, ha egy bizonyos időt itt kint töltök és normálisan elsajátítom a nyelvet, akkor megtanulom értékelni az olasz könnyűzenét. Nem ez történt. Most, hogy értem, mit énekelnek, csak még jobban irritál az olasz nyelvű könnyűzene 100%-a.

5. A divat és az elegancia nem jár kéz a kézben.

„Hét évig Milánóból ingáztam haza Budapestre, és ez alatt az idő alatt elkezdett zavarni, ha Milánót divatfővárosként emlegetik. Milánó szerintem nem a divat, hanem az elegancia fővárosa.”

6. Ha az ellentétekről beszélünk, nagy jelentősége van annak, hogy valaki északi vagy déli-e, illetve hogy melyik régióból származik.

„Az északiaknak több ponton is bajuk van a déliekkel, elsősorban azért, mert az északiak úgy látják, hogy ők dolgoznak meg azért a pénzért, amit délen a lustaság, a főváros bürokráciája és a szervezett bűnözés elnyel.

Ezért aztán különösen fájó az északiaknak, hogy Olaszországot külföldön általában a déllel azonosítják pizza-pasta-maffia vonalon, és ugyanezért van, hogy bár itt is csomó bolt bezár délben, nem szeretik, ha erre a napközbeni leállásra azt mondják, hogy szieszta, mert sziesztázni a déliek meg a spanyolok szoktak.

Ehelyett a pennichella szót alkalmazzák az ebéd utáni szunnyantásra, szóval ezt érdemes észben tartani, ha egyszer valaki ezen a vidéken utazik.”

7. Ha katolikus misére mész, tudnod kell, hogy szigorú és részletes szabályai vannak.

„Olaszországban tanultam meg az olaszoktól, hogy a misén mikor kell felállni és mikor lehet leülni.”

A teljes írást itt találjátok.

Share.

About Author

Leave A Reply