Hét mód, hogy egészségesek maradjunk a partiszezonban

0

A december sűrű hónap, hiszen céges bulik, családi és baráti összejövetelek várnak az emberre. Összegyűjtöttük a legjobb stratégiákat ahhoz, hogy épségben túléljük ezt az időszakot.

Együnk laktató reggelit

Kerry Torrens táplálkozásszakértő azt tanácsolja, hogy kezdjünk laktató és a cukrot stabilizáló reggelivel, mint például a zabkása, ha este kimaradunk. Egy bőséges reggeli után jobban tudjuk kontrollálni az étvágyunkat a nap későbbi részében is. Segíthet, ha probiotikus joghurtot is eszünk, mert ez erősítheti az immunrendszert.

Készüljünk fel az ivásra

Ha azt célozzuk meg, hogy csak kevesebbet igyunk, az nehezen megfogható elvárás, inkább valami speciális célkitűzésben gondolkodjunk – mondja Rosamund Dean újságíró, aki könyvet is írt a körültekintő ivásról. Nála ez azt jelentette, hogy hetente három napban korlátozta, amikor alkoholt fogyaszt.

A tippek: tervezzük meg előre, hogy mit fogunk inni, és legyen egy kifogásunk, ha egy régi ismerős megpróbál meghívni még egy körre; találjunk egy üdítőt, ami ízlik; keressünk más stresszoldókat, mint a futás; és gyakoroljuk, hogy milyen a társasági élet alkohol nélkül, például egy kávé vagy egy reggeli mellett.

Gyorsszieszta

Nem mindenkinek van lehetősége szundítani délután egy hosszú éjszaka előtt, de ha igen, akkor használjuk ki. Már 30 perc különbséget jelenthet – tanácsolja Nick Littlehales egy alvási szakkönyv szerzője. Ha aludni nem is tudunk, keressünk egy csendes sarkot, csukjunk be a szemünket és relaxáljunk pár pillanatig.

Alakítsuk át a testmozgásunkat

Holly Davidson személyi edző szerint fontos, hogy ne hagyjunk fel a sportolással januárig. Azt javasolja, hogy folytassuk az edzéseket, csak rövidebb szakaszokban.

Tartsunk egészséges falatokat a közelben

Az ünnepi időszakban sok olyan édesség jön szembe, amelynek nehéz ellenállni. Ezért fontos, hogy legyen a közelünkben vagy a táskánkban olyan harapnivaló, ami egészséges, például gyümölcsök vagy magvak. Sosem menjünk éhesen egy buliba, együnk pár falatot előtte – mondta a Guardiannek Holly Davidson.

Figyeljünk a hidratálásra

A víz kulcsfontosságú, ha el akarjuk kerülni a másnaposságot. Kortyolgassunk sokat napközben és az alkoholos italok mellé is próbáljunk egy pohár vizet inni.

Védjük az arcunkat

A megfázásos tüneteket produkáló rhinovírussal lőttek az egész ünnepi bulizásunknak. A vírus alacsony hőmérséklet mellett terjed gyorsabb, ezért hasznos lehet, ha egy sállal takarjuk be arcunkat, orrunkat, védve a hidegtől. Fontos a rendszeres kézmosás, és vigyázzunk, hogy mikor érünk szemünkhöz vagy szánkhoz, ezzel is megelőzve a fertőzés terjedését.

Karácsony külföldön, avagy hogyan éljük túl az ünnepeket

(Fotó: pixabay.com/AllClear55)

Share.

About Author

Leave A Reply