Hét éve Amerikában

0

A Modern Wandering szerzője éppen ma hét éve érkezett meg az országba. Lássuk, hogyan tekint vissza az eltelt évekre!

„A mai napig emlékszem amikor leszállt a gép Miamiban és arra, hogy hogyan nézett ki a határőr. Emlékszem az első éjszakára az új lakásban, valamint amikor először tudatosult bennem, hogy valóban Amerikában vagyok.

A mai napig úgy érzem, hogy életem egyik legjobb döntését hoztam meg a hullámvölgyek ellenére is.

Legjobbat, mert ki mertem lépni a komfortzónámból, és mertem egy hatalmasat ugrani, át egészen az Atlanti-óceánon. 7 év alatt sikerült már majdnem teljesen feltennem a pontot az i-re, hiszen a bakancslistámon szereplő helyek közel 80%-ához sikerült eljutnom. Tudom, sokan azt gondolják, hogy „Csak az 80%-ához 7 év alatt?”, de vannak akik 20 év alatt sem jutnak el az elsőig sem.

7 évvel ezelőtt egy biztos állást, a rendőrséget hagytam ott, valamint egy jogi diplomát mindazért, hogy itt a leges legaljának a legaljáról megpróbáljak egy számomra hihetetlen álomból egy valóságot felépíteni.

HATÁRÁTKELŐ. YOUTUBE. KATT.

Rengetegen nem hittek bennem és kinevettek. Legfőképpen akkor, amikor New Yorkban egy pincében éltem (nyilván ez az én döntésem volt anyagi szempontok miatt) és elhatároztam, hogy nem adom fel és egyszer igenis az álmok valóra válnak.

7 év alatt többet csalódtam emberek és „barátok” szavaiban, mint az elmúlt 33 évem alatt összesen. Rengeteg segítséget kaptam, és ennek a többszörösét próbáltam vissza adni másoknak.

Nem lettem Teréz anya, de gyökeresen megváltozott a személyiségem, úgy gondolom, hogy jó irányba. Amikor az ember egyedül van és csak magára számíthat, hajlamos a befordulásra, ami negatív hatással van a személyiségre.

Én is ilyen voltam annak ellenére, hogy a segítségemre, támogatásomra bárki bármikor számíthatott és a mai napig számíthat. Viszont most már meggondolom, hogy kinek, miben és hogy nyújtok segítséget. (…)

7 év alatt összesen 4 államban és 6 városban éltem, rengeteg magyar, és külföldi ismeretségre, barátságra tettem szert. Dolgoztam szállodában, étteremben, gyárban szalag mellett, voltam bentlakásos babysitter és személyi asszisztens is.

Elvégeztem egy adótanfolyamot, valamint két Content Marketing tanfolyamot, amelyek segítettek a SEO és a Social Media marketing megtanulásában. Most már több mint 8 hónapja pedig kezdek helyfüggetlen szabadúszó szövegíróként dolgozni, valamint hamarosan ismét visszaülök az iskolapadba egy új diplomát megcsinálni.

Viszont a legjobb dolog az, hogy lassan 1 éve a legjobb barátom felesége lettem. 7 évvel ezelőtt álmodni sem mertem volna róla, hogy én valaha is férjhez fogok menni. Persze korábban volt már 3 komolyabb kapcsolatom, de sosem gondoltam volna, hogy lesz valaha is valaki akivel le tudnám élni az életemet.

Jó, rendben tudom, 1 év házasság után az ember könnyen beszél, majd lássuk mit mondok 5, vagy 10 év múlva. Értem én, de most boldog vagyok és remélem, hogy ez így is fog maradni. Legalábbis dolgozunk rajta, hogy így maradjon. (…)

Magyarországra pedig csak látogatóba megyünk. Magyarországon nem tudunk már magunknak jövőt elképzelni, de igazából Amerikában sem lehet ma már azt mondani, hogy „biztos jövő”.

Egyben mind a ketten egyetértünk. Szeretnénk egy olyan helyen, városban, országban élni, ahol teljesen boldogok vagyunk és azt csináljuk amit mind a ketten a legjobban szeretünk.”

Olvassátok el a teljes bejegyzést, nagyon megéri!

Share.

About Author

Leave A Reply