Hegesztő fizetés külföldön és Magyarországon

0

Mennyit keres egy hegesztő külföldön és Magyarországon? Ennek járunk utána ebben a posztban. Szóval mennyi a hegesztő fizetés Magyarországon, Ausztriában, Németországban, Svájcban és Izlandon? Rögtön kiderül.

Hegesztő fizetés Magyarországon

Kezdjük Magyarországgal, ahol az átlagbér 2018 első felében 221 ezer forint volt. A hegesztők érdekes módon 3-5 éves tapasztalattal keresnek a legjobban, ezt követően ahelyett, hogy emelkedne a fizetés a tapasztalattal, inkább csökken.

A hegesztők országos átlagbére 221 ezer forint, Budapesten átlagosan 207 ezer forint havi bruttó összeget keresnek – írta a fizetesek.hu adatai alapján a HRPortal. Akinek 3-5 éves tapasztalata van, az bruttó 235 ezer forintot kereshet.

Erre a szakmára is igaz, hogy a munkaerőhiány felnyomta a fizetéseket, hiszen míg 2011-ben 144 800 forint volt a havi átlagbér, addig ez 2016-ban már 186 600 forint volt, 2017-ben pedig meghaladta a 220 ezer forintot.

Nem csoda persze a munkaerőhiány, hiszen a Határátkelő külföldi munkaajánlatokat összegyűjtő aloldala is tele van hegesztőknek szóló állásokkal.

Hegesztő fizetés külföldön – Ausztriában

Ausztriában például egy tetszőlegesen kiválasztott ajánlatban óránként nettó 14 € fizetést ajánlanak, amihez ingyenes szállás (családi házban bérelt teljesen felszerelt szoba, vagy lakás, apartman) jár, miközben megtérítik az első kiutazás költségét is, és hosszú távú munkalehetőséget ajánlanak.

Hegesztő fizetés Németországban

Németországba is sok szakembert keresnek, egy MAG hegesztő például német munkaszerződés (biztosítás, bejelentés) mellett akár nettó 2500 euró havi fizetést is kaphat szakmai tudásától függően. Emellett szállást is szervez a cég, de azért fizetni kell.

Hegesztő fizetés Svájcban

Sankt Gallen környékén például óránként bruttó 35 svájci frankot fizetnek, ami mellé még jön napi 30 svájci frank Spese. Hosszútávú munkáról van szó, biztosítanak szállást is.

Hegesztő fizetés Izlandon

Egészen elképesztő, de még Izlandra is mehet munkát vállalni magyar hegesztő, méghozzá Reykjavik térségébe. Egy féléves szerződés esetén például elvárás a MIG-hegesztők esetében a kommunikációképes angol nyelvtudás, szakterülettel kapcsolatos nyelvtudás, a legalább 3 éves munkatapasztalat.

A fizetés 195 munkaóra esetén (túlórával) bruttó 4221 eurónyi izlandi korona (a nettó bér, levonva nyugdíj, adó, szállás – kb. 2350 eurónyi izlandi korona/hó) Szállást a munkáltató tud biztosítani 2 ágyas szobákban (munkavállaló béréből vonják le, ez 75.000 ISK / hó).

Érdekel, mennyit keres egy pék külföldön és Magyarországon? Itt elolvashatod!

Nővér fizetés külföldön és Magyarországon

(Fotó: pixabay.com/samjok5)

Share.

About Author

Leave A Reply