Házhoz helyett jön az autóhoz szállítás kora

1

Hamarosan vége annak az időnek, amikor egy csomagot a munkahelyünkre szállíttatunk ki, vagy megkérjük a szomszédot, hogy legyen kedves átvenni, ha nem vagyunk otthon. Egy autógyártó ugyanis olyan rendszert fejleszt ki, amely megoldja ezeket a problémákat.

A rendszer lényege, hogy a vásárlók megadhatják autójuk helyét és a rendszámtábla adatait a futárcégeknek, ha rendelnek valamit.

Ez aztán megjelenik a kiszállítónál, amint nála van a termék, majd a technológia révén egy applikáció használatával egyszeri hozzáférést kap, így ki tudja nyitni a csomagtartót, és bepakolhatja az árut.

A hozzáférés csak egy meghatározott ideig érvényes, így nem kell amiatt aggódni, hogy máskor is ki tudják nyitni a kocsit.

Amint bepakolták a terméket, az autó újra lezár, és a rendelő értesítést kap, hogy a csomag a kocsiban várja. A futár emellett le is fotózza a leszállított árut, és a rendszer ezt a megerősítéssel együtt elküldi.

A Skoda szerint a biztonság az elsődleges kérdés a fejlesztés során. Ezt szem előtt tartva az adatok titkosítva vannak, és ezt szolgálja a rövid időablak is, ameddig a futár hozzáfér a csomagtartóhoz.

A rendszert Csehországban már tesztelik két nagy online kereskedelmi céget bevonva, és ha sikeres, akkor más országokban is bevezetik.

„Ez a kísérleti projekt egy előretekintés afelé, hogyan lehet a mindennapi élet még egyszerűbb és kényelmesebb a jövőben a legkorszerűbb technológiák alkalmazásával” – mondta Jarmila Plachá, a márka DigiLabjának vezetője.

Ez a legújabb innovációs példa, mellyel az autógyártók folyamatosan új módszereket keresnek az ügyfelek számára a praktikumot és a biztonságot növelve.

Akik tényleg elveszik a munkádat

(Fotó: Skoda)

Share.

About Author

1 hozzászólás

  1. Őrült mértékű bizalom szükséges az ilyen rendszerek elfogadásában.Ami Kelet-Európában gyakorlatilag nem létezik.Én se engedném meg senkinek sem az ilyet.Nem azért mert Rembrandt és hasonló festményeket tartok a kocsiban.
    Szerintem eléggé halálra ítélt dolog, még a megszületése előtt.A Volvo is próbált ilyet fejleszteni pár éve, volt is róla hír, azóta se hallani felőlük.

Leave A Reply