Hazatér a magyar blöffkirály

0

Györgyi Krisztián nevét a napokban tanulta meg a világ, amikor a férfi egy monte-carlói pókerversenyen a selejtezőből indulva döntőbe jutott és nyert 184 ezer eurót (57 millió forintot). A Németországban élő hobbipókeres ezután rögtön fel is mondott a munkahelyén és hazaköltözik.

A férfi nyolc éve költözött Németországba, ahol fémipari szakmunkásként dolgozik. Mindig is tervben volt a hazaköltözés – mondta a Kossuth Rádióban, de „nem gondoltam volna, hogy ezt öt-tíz éven belül meg tudom tenni”.

Ami a versenyt illeti, arról azt mesélte, hogy munkahelyén mindenki kinevette, nem is nagyon akartak szabadnapot adni neki, de ő mindenképpen el akart indulni, hiszen hatalmas lehetőségnek érezte.

KÜLFÖLDI MUNKÁK EGY HELYEN

„Még életemben nem játszottam ilyen nagy versenyen, mert hát normális embernek nincs ötezer eurója, hogy benevezzen. Másnap bementem a főnökhöz és megmondtam neki, hogy ha nem kapok szabadságot, akkor a mai naptól nem jövök többet” – mondta.

„Teljesen megváltozott az életem egy hét alatt” – tette hozzá az Index szerint, és azt is elárulta, hogy nyereménye felét lakásra költi, de nem szeretné feladni a pókert sem, azt sem tartja elképzelhetetlennek, hogy Barcelonában már a PokerStars szponzorált játékosként fog indulni.

És hogy miért nevezik blöffkirálynak? Nos, azért, mert a döntőben több remek blöff után egy elképesztően rossz helyzetben is sikerrel verte át ellenfelét, nem csoda, hogy a szakértők azonnal a torna történetének klasszikusaként emlegették a játszmát.

Ilyen emberre Amerikának szüksége van

(Fotó: pokerakademia.com)

Share.

About Author

Leave A Reply