„Haza kell hozni a külföldön dolgozó fiatalokat”

3

Ma már mindegyik szakma hiányszakma – ezzel a nem meglepő kijelentéssel indított a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke egy minapi budapesti sajtótájékoztatón. Parragh László részben a határátkelő fiatalok hazacsábításában látná a megoldást.

Míg a Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint 2015-ben 35 ezer ember hiányzott a munkaerőpiacról a gazdaságban, addig idén ez a szám már meghaladja a 90 ezret.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke szerint sok az üres álláshely az egészségügyben, a közigazgatásban, az informatikában, a logisztika, a feldolgozó- és az építőipar területén, lényegében mindenhol.

INKÁBB MÉGIS ELMENNÉL? KERESS ÁLLÁST ITT!

Parragh László a hvg.hu tudósítása szerint figyelmeztetett: ha a közeljövőben nem lesz változás, az akár 2%-kal is visszafoghatja a GDP-bővülést, ezért a kormánynak átfogó programot kell készítenie.

„Tudomásul kell venni, hogy a fehér bőrű, keresztény gyökerű munkavállalók elfogytak, ez nem egy reális tartalék, ahonnan embert lehetne hozni a gazdaságba” – fogalmazott az MKIK elnöke.

Aki szerint az egyik lehetséges megoldás, hogy haza kell hozni a külföldön dolgozó fiatalokat, akik értékes munkaerő, hiszen felkészültek és nyelveket beszélnek. „Komoly érvágás a nemzetgazdaságnak, hogy több százezren hagyták el az országot” – jelentette ki Parragh László.

Hazatérő sorsok: álmok oda és vissza

Share.

About Author

3 hozzászólás

 1. Tarján Éva on

  Bolondok lennének a fiatalok hazamenni. Minek? Közmunkásnak? Pocsék fizetésért?

  Én ugyan már nem vagyok fiatal, 50 felett hagytam ott Magyarországot és eszem ágában sincs hazamenni, legalábbis addig, amíg dolgozóképes vagyok. Otthon ugyanis csak belém rúgtak, vagy körberöhögtek, hogy mit akarok én még ilyen idősen dolgozni. Angliában a kezdetektől fogva volt munkám, mindig és mindenhol megbecsültek, jól érzem magam és legfőképpen: simán kijövök a fizetésemből, tudok félretenni, utazgatni.

  Amúgy pedig a hócipőm tele van ezzel a “fehér és keresztény” rasszista dumával. Az Orbán kormányban nincs egy igazi keresztény sem!

  Bocsánat, nem akarok túlzottan belemenni a politikába, a lényeg, hogy a kormány egye meg, amit főzött (és amúgy szerintem nyugodtan készüljön fel még több fiatal kivándorlására).

  • Éva, hibás a logikád. A “kormány” nem eszi meg, amit főzött. Ők a legversenyképesebbek. Külföldi bankszámláik, ingatlanjaik vannak, ezerszeresen be vannak biztosítva.

   (mint ahogy te is bebiztosítottad magad Angliában.)

   A hazai populáció eszi meg, amit “főzött”,
   De a helyes megfogalmazás azaz, hogy
   eltűri, elszenvedi, mert kénytelen.

   A 2018 as parlamenti választásokat meg-hackelték valószínűleg a vörös elvtársak.
   A Fidesz javára.
   Miért? Semmilyen nyomozás, vagy tényfeltáró bizottság nem alakult a választás után, ami a szerverek leállását vizsgálta volna.

   Egyértelmű hogy belenyúltak akkor, és meghamisították, feltornásztáj a Fideszre leadott szavazatok számát.
   Mindegy, hogy Te kire szavazol, úgyis a Fidesz fog győzni mostmár mindörökké,akik a saját zsebünket tömik.

   Ennyi.

   • *zsebüket. (a telefon autom. javította félre, bocsi)

    Csak azért reagáltam az írásodra, mert a hierarchia csúcsán lévők nem eszik meg a főztjüket. Azok akik lent vannak, azok eszik majd meg.
    És ez így megy ezer meg ezer évek óta.
    Orbán és társai pl. a legnagyobb játékosok. Ők azok akik a játék szabályait a legjobban kiismerték … egyszer nagyon győztek… s most már,
    Ők írják a játékszabályokat!
    A Fidesz a belpol. játékban nem résztvevő,
    hanem ő diktálja a játékszabályokat.
    Itt már nincs dialógus a konzervatív és liberális oldal között problémamegoldás érdekében.
    Itt kémkedés van. Manipuláció. Ködösítés. és Problémaeltussolás.

Leave A Reply