Hátrahagyva az otthont hazaköltözni

0

Kilenc év nem kevés, pláne, ha az ember ennyi külföldön töltött idő után tér haza Magyarországra. Nem akárhonnan, hanem Törökországból, mint a Nagy utazás szerzője.

„2017 júniusában már több, mint fél éve készültem arra, hogy 9 év után visszaköltözzek Magyarországra. Terv szerint haladtam, szisztematikusan felszámolva a törökországi életemet.

Arra készültem, hogy hátrahagyjam az otthonomat és hazaköltözzek.

Pedig nem volt ez mindig így.

Máig emlékszem arra az időszakra, amikor sehol nem találtam a helyem. Amikor semmi nem volt jó és minden fájt. Törökországban még nem sikerült beilleszkednem, de Magyarországra látogatva már idegennek éreztem magam.

KÜLFÖLDI MUNKÁK A HATÁRÁTKELŐN

Igyekeztem minél hamarabb átlendülni ezen a kényelmetlen és elkeserítő helyzeten és egyéb elfoglaltságot keresni. Érdeklődéssel kezdtem figyelni a környezetemet, és azt, hogy az milyen hatással van rám.

Kinyíltam a világ felé, az pedig belém költözött. Elfogadóbbá váltam. Aztán elmúlt az otthontalanság érzése, kiegyensúlyozottabb lettem, egyre könnyebben találtam meg másokkal a közös hangot.

Néha mindenki elveszettnek és magányosnak érzi magát. De ez csak egy átmeneti állapot. Ne keseredj el, ha nem találod a gyökereidet vagy ha úgy érzed, hogy senki nem ért meg!

Ne várj, cselekedj! Beszélj magadhoz, hangosan! Senki más nem fog úgy megérteni, mint te. Állj a tükör elé, nézz a szemedbe! Fogd meg a kezed! Nem csak átvitt értelemben. Az ölelés akkor is jól esik, ha nem mástól jön. Nyugtasson a tudat, hogy ha a máshol nem is, de magadban mindig otthon leszel.”

A teljes posztot itt olvashatjátok el.

„Harapni lehet a feszültséget Budapesten”

(Fotó: instagram.com/petra.baricza)

 

Share.

About Author

Leave A Reply