Hátborzongató történet az amerikai egészségügyről

0

Az amerikai egészségügyről sok furcsa történet kering, egyiket-másikat talán európai szemmel hihetetlennek is nevezhetnénk, ám amin egy nő keresztül ment, az bízvást nevezhető hátborzongatóan bizarrnak.

Jennifer Gunter története sokat elárul arról, mennyire profitközpontú az amerikai egészségügy. A nő a demokrata elnökjelöltségre hajtó (és az évtizedek óta a mindenki számára elérhető közegészségügyért harcoló) Bernie Sanders felhívására osztotta meg a vele történteket (több ezer másik követővel együtt).

HATÁRÁTKELŐ A
YOUTUBE-ON
ÉS A SPOTIFY-ON IS!

A nővel az a borzalom esett meg, hogy gyermeket várt, ám a kisfiú születése után 3 perccel meghalt. Ami már önmagában borzasztó élmény lehet, minden olyan gyorsan történt, hogy Aidan orvosi ellátást sem kapott.

Az összetört édesanya viszont számlát igen, mégpedig 600 dollárról (180 ezer forint).

„Mivel szinte azonnal meghalt, arra sem volt idő, hogy a biztosításom fedezze az ellátását, így aztán megkaptam a számlát. Attól a kórháztól, ahol egyébként orvosként dolgoztam. Ráadásul a saját osztályomtól… ha már abszurd történetet kért” – írta Dr. Jennifer Gunter.

A történet itt nem ér véget, ugyanis amikor hazaengedték a kórházból, akkor jött meg a számlalevél „Aidan XXX szüleinek” címezve. „Egy pillanatig azt hittem, a halála csak egy rossz álom volt és hirtelen elteltem reménnyel, hogy él, aztán teljesen zavart lettem. Majd nagyon szomorú” – emlékezett vissza a nő.

Aki ezután felhívta a kórház számlázási osztályát: „Szó szerint vitatkoznom kellett velük arról, hogy a fiam meghalt, nem akarták elhinni, hogy nem kapott orvosi ellátást, mire el kellett magyaráznom, hogy vannak babák, akiknek semmi esélyük életben maradni. Mire annyit mondtak, milyen kár.”

Ezután jött egy fenyegető levél a kórház vezérigazgatójának, mondván, felhív egy újságot (ez még a Twitter előtti időkben történt) és kitálal arról, miként próbálta meg a saját kórháza lehúzni egy olyan orvosi ellátásért, amit elhunyt babája sosem kapott meg.

„Így lett belőlem betegtanácsadó” – fejezte be történetét a volt orvos.

Várandós hasak kifestve

(Fotó: pixabay.com)

Share.

About Author

Leave A Reply