Határtalanul elkeserít és megijeszt, ami Magyarországon folyik

5

Nagyon szeretnék hazamenni egyszer, de ami ma Magyarországon zajlik, az félelmet, viszolygást és undort kelt – írja a Luxemb(o)urgból szeretettel blog szerzője.

„Az a helyzet, hogy én nagyon szeretnék hazamenni egyszer. Ebben egyre biztosabb vagyok. Sőt, még mielőtt nyugdíjasok leszünk, mert nem akarok állandóan kimaradni a barátaim és a családtagjaim életéből (és halálából).

Rettenetes annak még a gondolata is, hogy egyszer úgy veszítsek el bárkit, hogy alig voltam ott személyesen az életében. Pedig ha nem költözünk egyszer csak haza, vagy mindenki ide, akkor ez fog történni.

És most még az arányok úgy állnak, hogy sokkal többet voltunk együtt személyesen, mint nem, de ha elég sokáig maradunk külföldön, akkor az lesz a normális, hogy csak virtuálisan vagyunk ott egymásnak, két külön világban élünk, ha az értékrendünk azonos is, és ha tudunk is nagyjából egymás életéről.

Ez nekem nem elég, és remélem, hogy soha nem is lesz elég, és mindenki, aki otthonról olvas, ezt nyugodtan vegye magára. <3 #kicsimmelszentimentálisba

Lehet itt barátokat keresni, meg jófejkedni a kollégákkal, kórusban énekelni, de nem ugyanaz, nem tud ugyanaz lenni, persze szűk két év alatt az ember nem ereszt gyökeret sehol, ezt talán elfogadhatjuk általános igazságként.

Eleged van? Külföldre mennél? Keress állást a Határátkelőn!

De bazi nehéz gyökeret ereszteni, és nem is tudom, lehet-e, érdemes-e, akarok-e. Én akkor is reflexből Magyarországot mondom válaszként, amikor elmegyünk nyaralni és megkérdezik a hotelben, hogy honnan jöttünk. (…)

De eredetileg nem is erről akartam írni, hanem arról, amit azzal kapcsolatban érzek, ami otthon folyik (mennyi alárendelés!). Félelmet. Viszolygást. Értetlenkedést. Undort. Félelmet. Ja, ez már volt.

Az, hogy az én szüleim, ismerőseim, barátaim stb. adóját a kormány arra költi, hogy egy teljesen egyértelműen antiszemita plakáttal árasztja el az országot, hát ez minden eddiginél rettenetesebb.

Mindezt egy olyan országban, ami a mai napig nem számolt el a holokausztban való részvételével, és ahol még mindig a szőnyeg alá söprés és az ellenségkép-kreálás az első számú problémamegoldó módszer.

Hátborzongató, ahogy a vezetés pontosan tudja, mivel kell etetni az istenadta népet, amit persze rengetegen boldogan megkajálnak, elég csak egy bármilyen 444.hu vagy index.hu cikk alatt a kommenteket elolvasni.

Nem lehet ép ésszel felfogni, hogy 2017-ben bárhol a világon, de pláne, ahol volt már precedens (!!!!!), az antiszemitizmust állami szinten lehet művelni. És akkor most csak a Soros-plakátról beszélek, a többi 32846723434374356456564 dolgot meg se említem. Egyszerűen borzalmas, szörnyű, rettenetes, undorító, plusz az összes többi jelző, amik most szerencsére nem jutnak eszembe. (…)

Na, szóval például ezért nem tudunk egyelőre hazamenni, és ezért kell egyelőre megelégednem az otthoniak virtuális verziójával a 3D-s helyett. Köszi, Viktor, köszi, kapdbe.

A teljes írást itt találjátok.

Share.

About Author

5 hozzászólás

 1. valami nem stimmel ezzel a cikkel,, mert ha igazán vissza akarsz költözni (haza) M.o.ra,
  akkor nem foglalkozol ennyit a plakátokkal.

 2. tömegmanipuláció. homályban tartás. csúsztatás.
  Ez mindenhol van! A helyes korrekt információt / adatot nem adják ingyen!
  Hatalmas érték a korrekt, valós adat, mert csak aszerint lehet jó döntést hozni.
  (a hatalom birtoklójának nem érdeke, hogy mások tisztán lássanak, és jó döntést hozzanak.)
  az általános “homály” miatt van kellemetlen élet a mai M.o.n.

 3. dehogy nem foglalkozik… annyira logikus a felvetésed, mint ha valaki 1944-ben Németországba költözésnél nem mérlegelné a “közhangulatot”, ahol bármikor a Nagy Vezér kérésére csinálnának egy “hosszúkéseket”, na, ennyire van ma felhergelve ez az ország is, ma, 2017-ben….

Leave A Reply