Határozott lengyel álláspont az EU-tagságról

0

Meglehetősen rezeg a léc mostanában Lengyelország és az Európai Unió viszonyában, olyannyira, hogy elég heves szóváltások is elhangzottak. Most a lengyel miniszterelnök tiszta vizet öntött a pohárba.

Beata Szydlo a lengyel nagykövetek éves varsói értekezletén ugyanis határozottan kijelentette: szóba sem kerülhet Lengyelország kilépése az Európai Unióból, a jelenlegi kormány sohasem fog ahhoz hozzájárulni, hogy ezt akár csak megvitassa.

A lengyel kormányfő szavai szerint a varsói vezetés inkább az Európai Unió belső reformját szeretné elérni olyan formában, amely összhangban van a szerződésekkel és a tagállamok érdekeivel.

Külföldre húz a zsebed? Keress állást a Határátkelőn!

„A dolgok jelenlegi állása az EU-ban sérti a közösség alapvető normáit. A szolidaritásról és a közös piacról van szó, akárcsak arról, hogy tiszteletben kell tartani a tagállamok belpolitikai szuverenitását” – mondta Beata Szydlo.

A lengyel miniszterelnök szerint „az EU jövőjéről folytatott vitáknak nem szabad ahhoz vezetniük, hogy választani kelljen az európai nagyhatalmakból álló föderalizáció és az euroszkeptikus egoizmus között”.

„Lengyelország e vitában a nemzeti parlamentek szerepének erősítése mellett foglal állást” – jelentette ki Beata Szydlo.

Csak oda, ahol jó a sör

Share.

About Author

Leave A Reply