„A határátkelők úgyis hazajönnek”

1

Megmondta a tutit a Terror Háza Múzeum igazgatója a külföldön élő magyarokról. Schmidt Mária a brit Guardiannek azt is elárulta, miért biztos benne, hogy a külföldön élő magyarok úgyis hazaköltöznek. Az érv zseniális.

Az egyébként az I. világháborús megemlékezésekért is felelős kormánybiztos a brit lapnak elég sok mindenről beszélt (akit érdekel, itt elolvashatja a teljes cikket), és kitért a külföldön élő magyarokra is.

Schmidt Mária szerint nem igaz, hogy az európai gazdaságoknak bevándorlásra lenne szükségük az egyre inkább elöregedő társadalmak és Magyarország esetében például a magas elvándorlás miatt.

Külföldre húz a zsebed, de nem találsz munkát? Keress és találj itt!

„A kivándorolt magyarok végül hazatérnek majd, mert rájönnek, hogy itt jobb, mint bárhol máshol” – fogalmazta meg a megdönthetetlen érvet a Terror Háza Múzeum igazgatója.

Schmidt Mária egyébként arról is beszélt, hogy „mi magyarok vagyunk, és meg akarjuk őrizni a kultúránkat. Nem akarjuk utánozni azt, amit a németek csinálnak vagy amit a franciák csinálnak. Folytatni akarjuk a saját életmódunkat.”

Tömegesen indulnak haza a határátkelők?

(Fotó: nol.hu)

Share.

About Author

1 hozzászólás

Leave A Reply